Nakon baleta u HNK ponovno krenulo izrugivanje Predsjednice

ožujak 19, 2017 maxportal
Share Button

Nakon posjete baletu HNK-a i izlaska na  pozornicu da bi čestitala ansamblu, u dijelu medija (redovito nesklonih Predsjednici) i na društvenim ponovno je krenulo izrugivanja i omalovažavanje predsjednice Kolinda Grabar Kitarović.

Labuđe jezero, baleta nad baletima, svakako najpopularnije djelo svjetskih baletnih repertoara tijekom posljednjih sto četrdeset godina, postalo je sinonim za baletno kazalište, a u ostvarivanju čudesnog ugođaja te baletne bajke pridonose raskošna scenografija, kostimi i svjetlo.

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu postavio ga je  slavni ukrajinski plesač i koreograf Vladimir Malakhov.

Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, premijeri su prisustvovali i drugi brojni uglednici poput ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, Branka Lustiga, Mire Kovača te brojni drugi.

Izlazak Predsjednice iz svečane lože na pozornicu, da bi čestitala ansamblu. izazvao je poruge  u dijelu medija.

Korisnici Facebooka dijele objavu izvjestitelja Večernjeg lista Branimira Pofuka, inače vrlo nesklonog predsjednica Grabar Kitarović, koji je na tu temu napisao: “…Dug aplauz i ovacije. A onda je na pozornicu na poklon poželjela izaći i PRH Kolinda Grabar Kitarović. I to je i učinila. Neupamćeno i nečuveno.”

Osim fotomontaža, među kojima ima i vrlo duhovitih, mnogo je uvredljivih komentara kojima se pokušava ponizi Predsjednicu, na osobnoj ili rodnoj razini.

U većini su ipak oni koji podržavaju Predsjednicu pa čak ako je učinila i neprimjeren potez i ivan uobičajenog načina ponašanja. 

 Komentari
Share Button