Ni grudi ni noge: Evo na što muškarci zaista ‘padaju’

srpanj 12, 2017 maxportal
Share Button

Muškarci ne padaju na bujne grudi, a ni noge noge nisu presudne u odabiru partnerice, nije bitno jesu li duge, nije poželjno da su krive.

Evolucijski biolog, profesor David Bainbridge tvrdi da muškarci vole simetričnost jer ona sugerira da je partnerica zdrava i ima stabilne gene. A grudi su rijetko simetrične, posebice one većeg broja.Ni noge nisu ono što će biti presudno u odabiru partnerice, nije bitno jesu li duge, samo nije poželjno da su krive. Upravo zbog one prethodno spomenute – simetrije.

Akademik s Cambridgea smatra da muškarci preferiraju inteligenciju jer smatraju da će takva žena biti odgovornija majka.

Drugo istraživanje provedeno na sveučilištu St. Andrews pokazalo je da će muškarce češće privući žena koja ima sličnu frizuru i istu boju očiju kao i njihova majka.

Istraživači smatraju da je to povezano s osjećajem sigurnosti i posebnom povezanošću s majkom koju imaju od rođenja. Istraživanje sa sveučilišta Tokyo pokazalo je da muškarce privlači žena koja ima još jednu sličnost s njihovom majkom – visinu.Komentari
Share Button