Posuli se pepelom i uklonili podrugljive plakate Melanie Trump

rujan 21, 2017 maxportal
Share Button
No može se pretpostaviti da su bili svjesni toga da će priča imati priličan odjek kad su se odlučili našaliti na račun prve dame Amerike.

Podsjetimo da su prije nekoliko dana u Zagrebu osvanuli provokativni plakati na kojima je bila fotografija američke prve dame, s porukom: ‘Zamislite koliko daleko možete dospjeti uz malo engleskog’.

 

Autori su aludirali na to kako je Melanija (lijepa, a glupa) sa slovenskog sela došla do Bijele kuće uz malo engleskog jezika.

Glas o uvredljivim plakatima došao je do gospođe Trump koja nije sklona dopuštati drugima da koriste njezin lik i ime kako bi zarađivali na tome. Poglavitoako je riječ o podrugljivom kontekstu.

Melania je zaprijetila tužbom ako se plakati ne povuku u roku od 24 sata i Američki institut udovoljio je njezinu zahtjevu, ali s porukom koja se opet ne bi mogla svidjeti Melaniji Trump.

 

O zagrebačkim plakatima pisali su brojni svjetski među kojima su bili i ugledni Washington Post i Fox News, ali Breitbart, koji vodi donedavni Trumpov savjetnik Steve Bannon.

Komentari
Share Button