O megakoncertu Marka Perkovića Thompsona koji će 5. srpnja održati u Zagrebu već je poznato gotovo sve, od broja posjetitelja do popunjenosti smještajnih kapaciteta, a sada je poznato što će jesti na Hipodromu.
Iz Kulta Plave Kamenice prenose zanimljive detalje o prehrambenoj organizaciji Thompsonova koncerta na zagrebačkom Hipodromu.
S obzirom na ogroman broj posjetitelja, organizatori su morali pažljivo osmisliti kako će osigurati hranu, a izvor blizak organizaciji otkriva da na ovom događaju neće biti uobičajenih jela poput ćevapa, kobasica, burgera ili tortilja.
Razlog tome je složena situacija vezana uz pripremu i sanitarnu regulativu, zbog čega se odlučilo da se u potpunosti izbjegne kuhanje i pečenje na samom mjestu. Umjesto toga, na koncertu će se prodavati isključivo gotovi, pakirani sendviči.
Planira se proizvodnja milijun sendviča
Ova odluka pomaže u rješavanju problema vezanih za termičku obradu hrane na otvorenom prostoru, ali logistički nije nimalo jednostavna.
Kako prenosi Kult plave kamenice, organizator mora osigurati dovoljan broj hladnjaka za skladištenje sendviča tijekom cijelog trajanja događaja. Također, planira se proizvodnja i distribucija do milijun sendviča, što predstavlja ogroman izazov.
U okolici Zagreba djeluje tek nekoliko tvrtki koje mogu brzo pripremiti takve količine peciva i sendviča, a za uspješno izvršenje ovog zadatka vjerojatno će biti potrebna dodatna radna snaga za punjenje i pakiranje.
Sve prehrambene obveze organizator je prepustio proizvođaču, kojem će po dogovoru biti isplaćeno oko 30 posto prihoda od prodaje hrane.
S obzirom na broj posjetitelja, ovaj posao mogao bi donijeti i višemilijunske iznose.
Hrana će se plaćati karticama
Važno je istaknuti da će plaćanje hrane biti isključivo bezgotovinsko, putem kartica ili bonova koje će se moći kupiti na dan koncerta, što je uobičajena praksa na većim festivalima i događajima.
Prema dosadašnjim informacijama, ulazak na Hipodrom bit će omogućen od 13 sati, čime se ostavlja dovoljno vremena za sve logističke pripreme.
Megy M. /Foto: Press