Branimir Glavaš se ispričao zbog objave fotografije obješenih ljudi

siječanj 22, 2015 maxportal
Share Button

NAKON što je na Facebook profilu Branimira Glavaša osvanula poruka koju je dio javnosti protumačio kao prijetnju smrću svjedocima, oglasio se sam Branimir Glavaš.Objavio priopćenje u kojemu kaže da osuđuje objavu sporne fotografije i da preuzima odgovornost jer se radi o njegovom profilu.

“Stranica na kojoj je bio objavljen tekst „8. Božja zapovijed-Ne reci lažna svjedočanstva“ i sporna fotografija, moja je službena Facebook stranica.

Istu je, dok sam bio na izdržavanju zatvorske kazne u KPZ Mostar, administrirao moj sin Filip Glavaš, uz pomoć i nekoliko drugih osoba. Kako je na stranici i navedeno, kao odgovorna osoba FB profila, osobno preuzimam odgovornost za sve objavljene sadržaje pa tako i za navedeni prilog iako ga, zbog ranije navedenih okolnosti i ograničenja koja su mi bila uskraćena životom u zatvorskim uvjetima, nisam bio u mogućnosti sam kreirati niti objavljivati.glavaš-prijetnja[1]

Većina je sadržaja, koliko su to mogućnosti dozvoljavale, objavljena u dogovoru sa mnom. No, dakako, bilo je i iznimki, a jedna od tih je i potpuno nepotreban tekst o „Osmoj Božjoj zapovjedi“, a još više i postavljenoj fotografiji uz priloženi tekst.

Razumijem, ali ne opravdavam

Postupak koji je tom prilikom učinjen ocjenjujem pogrešnim i neprimjerenim, ali ga pokušavam razumjeti, a u svjetlu emocionalne napetosti uslijed iščekivanja odluke Ustavnog suda o mojoj tužbi, a koju sam čekao više od četiri godine. Moj pokušaj razumijevanja, ne znači i opravdanje za taj ishitreni potez i nije mi ga namjera opravdavati. Stoga se i na ovaj način javno ograđujem od neprimjerenog sadržaja koji je najviše štete, u konačnici, nanio upravo meni.glavaš

Nakon višegodišnjeg boravka u zatvoru i odluke Ustavnog suda koja mi je otvorila prostor za nastavak pravne bitke dokazivanja moje nevinosti u procesima koji se vode protiv mene, ovaj čin mi je nanio zasigurno štetu i doveo me u situaciju, da se kao odgovorna osoba Facebook stranice, u svoje osobno ime ispričavam, te od istog ograđujem.

Svjedoci prijetili jedan drugom da mene optuže

Međutim, naglašavam da uz ogradu od navedenog sadržaja, izražavam spremnost preuzimanja pune moralne i pravne odgovornosti i snošenja eventualne konzekvence tog nepromišljenog i apsolutno neprimjerenog postupka mojih administratora. Na žalost, svjestan sam da će dio nesklone javnosti taj tekst i fotografiju koji su bile postavljeni, iskoristiti za moju diskreditaciju. Kroz cijeli postupak koji je vođen protiv mene i drugih godinama mi se imputiralo „kako ja zastrašujem svjedoke“. Čak i situaciju kada je policijskom istragom utvrđeno kako je jedan od svjedoka protiv mene sam sebi i jednom novinaru uputio prijetnju insinuirajući da sam ju poslao upravo ja, mnogi su tumačili meni na štetu.

Zaključno, od navedenog se sadržaja najoštrije ograđujem i isti osuđujem, ali i kao odgovorna osoba Facebook profila,  preuzimam svaku odgovornost za učinjeno.

Drinovci, 21.siječanj2014.
Branimir Glavaš v.r.”

Komentari
Share Button