Ivan Kovačić: Članice Domoljubne koalicije trebaju biti sretne što su uopće ušle u Sabor

ožujak 7, 2016 maxportal
Share Button

SABORSKI zastupnik Mosta Ivan Kovačić izjavio je kako Most nije znao da će Jakša Puljiz biti imenovan za savjetnika predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića, ali, dodao je, Most o Puljizu ima dobro mišljenje.“Most nije znao da će gospodin Puljiz biti imenovan savjetnikom premijera Oreškovića”, rekao je Kovačić odgovarajući na novinarska pitanja u vezi s imenovanjem Puljiza, koji je bio zamjenik SDP-ova ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branka Grčića, za premijerova koordinatora rada svih ministarstava.

Po Kovačićevim riječima, u Mostu o Puljizu imaju dobro mišljenje.

“Znamo kvalitete njegova rada u protekle četiri godine i smatramo ga stručnom osobom”, dodao je.

Nije se složio s nedavnom izjavom predsjednika Bloka umirovljenika zajedno (BUZ) Milivoja Špike u kojoj je kritizirao Most te ocijenio da su mu dužnosnici nekompetentni i da manje stranke iz Domoljubne koalicije trpe zbog ponašanja Mosta.

“Naša ministarstva apsolutno štimaju, naši ljudi su i apsolutno kompetentni. Ako postoje neki problemi unutar Domoljubne koalicije, to će se riješiti unutar Domoljubne koalicije”, rekao je Kovačić. Podsjetio je kako je Most pregovarao s jednom stranom – Domoljubnom koalicijom, a ne s nekoliko članica Domoljubne koalicije.

“Sa 130 glasova se ne može ni u mjesni odbor, a kamoli u Sabor”

“Mislim da bi sve te članice Domoljubne koalicije trebale biti zadovoljne što su ušle u Sabor, sa 130 glasova se sigurno ne može ući ni u mjesni odbor, a kamoli u Sabor”, rekao je Kovačić.

Na pitanje kako će se prevladati turbulencije u odnosima Domoljubne koalicije i Mosta, Kovačić je odgovorio kako on “ne vidi neke turbulencije” te da “dosta toga što se piše po novinama nije istinito”.

“Mi stvarno normalno surađujemo”, poručio je Kovačić i pritom istaknuo da je Most “više pod povećalom javnosti” i da postoji medijska pompa protiv Mosta, a “nisu napravili ništa loše”.

Kovačić je rekao kako se u doba pregovora od Mosta tražilo da preuzme odgovornost, a sada, kad je preuzeo odgovornost i za neka ministarstva u kojima baš nema novca, primjerice pravosuđa i uprave, od Mosta se očekuje da u tim ministarstva napravi promjene u roku od mjesec dana, što nije moguće.

Ocijenio je da Vijeće za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta funkcionira te je podsjetio kako su se na zadnjem sastanku dogovorili o kvotama za zamjenike i pomoćnike ministara.

“Most je izabrao gotovo sve zamjenike i pomoćnike ministara, ima još 30 ili 40 pomoćnika iz kvote Domoljubne koalicije i kad se taj dio završi – idemo dalje”, istaknuo je Kovačić i dodao kako su ministri možda imali obveza te nisu stigli riješiti imenovanje zamjenika i pomoćnika. “Je li moglo biti malo brže – jest, ali ne toliko”, ocijenio je.

MOST je zadovoljan Zakonom o sportu

Na pitanje je li točno da ima nesuglasica između Domoljubne koalicije i Mosta glede javnih poduzeća, Kovačić je odgovorio: “Nismo niti pričali o javnim poduzećima.”

U vezi sa Zakonom o sportu, čiju primjenu neki osporavaju, Kovačić je rekao kako Most nije sudjelovao u njegovu donošenju, ali ga smatra dobrim i treba ga primijeniti.

“Zakon o sportu je napravljen radi sporta u Hrvatskoj, on je na snazi i treba ga što prije početi primjenjivati. Nadam se da će sportska inspekcija što prije početi raditi svoj posao”, istaknuo je.  Dodao je kako će se – ako netko ima kakve primjedbe na taj zakon, to provjeriti i – bude li potrebno – u nj unijeti kakva dopuna ili članak. “Ali – da će unaprijed pojedinci govoriti da se Zakon o sportu automatski ne odnosi na njih, mislim da je deplasirano na taj načih razgovarati”, poručio je Kovačić.

Kovačić je u ponedjeljak bio na svečanom potpisivanju sporazuma o suradnji splitskoga Medicinskog fakulteta i “Regiomed Kliniken” iz Njemačke.

MP/Hina/Foto:faH

Komentari
Share Button