LUKA PODRUG: Milanović ih naziva da su “šaka jada”, a u 10. na listi SDP-a tri Srbina

3 rujna, 2016 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

NAKON što su govorili da šator smrdi, nakon što su batinali branitelje, a u Vukovaru ih čak i ubijali, sada se odjednom postavlja pitanje je li Zoran Milanović „ustaša“?! Mislim da možda čak i jest!Evo, u 10. izbornoj jedinici njegovu listu nose Boris Obrada Lalovac, Branko Grčić i Arsenije Bauk, sve brat do brata, Hrvat do Hrvata! Svi oni u medijima navijaju za Hajduk i ulizuju se Hajduku, a ja sam uvjeren da navijaju za Crvenu Zvezdu – izjavio je sinoć u Bujici najpoznatiji splitski pravaš Luka Podrug, član HČSP-a i nositelj liste koalicije POMAK u 10. izbornoj jedinici.

Podrug je s gledateljima podijelio i jednu znakovitu informaciju: – Znate tko su splitski gradski vijećnici koji se nisu htjeli odreći mjesečne naknade od 2.000 kuna za vukovarski vodotoranj? To su Marijana Puljak, ona jako pametna i Srđan Đurković iz HNS-a koji kaže da nije isti!

PODRUG: THOMPSONOVE PJESME MOGLE BI SE ČITATI NA MISI!

Thompson je za sve one koji ga napadaju nedodirljiv, on je za te vrane i šišmiše previsoko! Njegove su pjesme molitva i mogle bi se čitati na Svetoj Misi – izjavio je Podrug, komentirajući prekršajnu prijavu iz Knina protiv najpopularnijeg hrvatskog pjevača. Dodao je: – Ti što napadaju Thompsona htjeli bi da ga naša mladež ne sluša, oni bi htjeli da naše mlade odgajaju oni što povraćaju na pozornicama! Ali mlade se ne može prevariti, oni slušaju Thompsona i pozdravljaju sa „Za dom – spremni“.
LUKA PODRUG, BUJICA, OBA

Podrug je napao i Božu Petrova:

– Kaže predsjednik „Ćuprije“ koji se krije čak iza nekih crkvenih skuta da svjetonazorske teme njemu nisu bitne! Pa svjetonazorske teme su najbitnije!

U Bujici je emitiran prilog u kojem je otkrivena pozadina policijske zavjere protiv Marka Perkovića Thompsona.

Bivši šef kninske policije Miljenko Lelas u ekskluzivnoj izjavi za Bujicu otkrio je kako su ga načelnik šibensko-kninske policije Ivica Kostanić i njegov glavni operativac Sandro Santini „stiskali“ da piše prekršajne naloge protiv Thompsona zbog pjevanja pjesme „Bojna Čavoglave“, ali i zbog toga što se na 20. obljetnicu proslave „Oluje“, prošle godine u Knin popularni pjevač dovezao bez kacige, na motoru! Lelas je odbio potpisati prijave protiv Thompsona i zbog toga je prijevremeno potjeran u mirovinu:

– Zamislite čime se bave u ravnateljstvu policije, je li netko u Kninu imao kacigu kada je vozio motor ili ne! Pod svaku cijenu htjeli su se riješiti Thompsona iz Knina, ja u tome nisam htio sudjelovati i sada sam u mirovini! Moj krimen je u tome što sam odbio zapovijed načelniku PU šibensko-kninske Ivici Kostaniću. Kostanić mi je proslijedio mail iz ravnateljstva da se protiv Thompsona podnese optužni prijedlog zbog izvođenja pjesme „Bojna Čavoglave“, tijekom proslave „Oluje“ 2015. godine., a ja nisam vidio zakonsko uporište za njegovo kažnjavanje, on pjesmu „Bojna Čavoglave“ pjeva već 25 godina i sramota je to što se čini. Pa Knin je bio centar pobune i gdje ćemo pjevati tu pjesmu, ako ne u Kninu! Iste pritiske nastavili su i ove godine i sad sam, eto u mirovini zbog svega!

ŠIMUNIĆ I MEDVED PODRŽALI THOMPSONA: “ZA DOM – SPREMNI” JE POZDRAV NAŠIH BRANITELJA!

Potporu Thompsonu u ekskluzivnoj izjavi za Bujicu dao je i Joe Šimunić: – On tu pjesmu pjeva već više od 25 godina i sada neke smiješne prijave zbog ne znam kojeg razloga… To je presmiješno i neprihvatljivo! Njegove su pjesme domoljubne, ništa tu nije zabranjeno, no sada će izbori i to je povezano s njima! Ovakvo ponašanje prema Thompsonu vrijeđa sve one koji su dali život za Hrvatsku!

Ni ministar branitelja Tomo Medved u izjavi za Bujicu nije skrivao svoje ogorčenje zbog policijskog progona Thompsona:

– Ne zaboravimo s kojom je pjesmom Marko započeo koncert u Kninu. S pjesmom koja poziva sve domoljube u domovinskoj i iseljenoj Hrvatskoj na zajedništvo, jedinstvo i snagu. I zato mu hvala!

General Medved bio je poseban gost Thompsonovog koncerta na Danima piva u Karlovcu, gdje se umjesto očekivanih 5.000 fanova, pojavilo njih više od 20.000, a tisuće mladih pozdravljali su sa „Za dom – spremni“… „S tim pozdravom su hrvatski branitelji kretali u borbu. S tim pozdravom su se tijekom Domovinskog rata u određenim postrojbama pozdravljali,“ rekao je Medved i izrazio zadovoljstvo ponašanjem karlovačke policije, koja za razliku od kninske, nije radila probleme Thompsonu. „Dragi Marko, ja te u potpunosti podržavam! Nastavi tako hrabro i da u konačnici postignemo sve one ciljeve koje smo zajedno započeli 1991. godine,“ završio je ministar Medved.

I Podrurg je komentirao napade na Thompsona i pozdrav „Za dom spremni“:

– Prije svega upućujem izraze potpore čovjeku koji je zbog svojih načela maknut iz policije i očekujem kada se promijeni vlast da ga se vrati u službu! Radi gospodina Lelasa, radi Marka Perkovića, radi Joea Šimunića i svih HOS-ovaca ja sada ovdje kažem: „Za dom – spremni!“ I reći ću to večeras još sto puta! Tisuću puta ako treba… Svim gledateljima poručujem neka hrabro pozdravljaju sa „Za dom – spremni!“ jer ni jednim zakonom taj pozdrav nije zabranjen!

PODRUG: OREPIĆ NASTAVLJA OSTOJIĆEVU POLTIKU!

Podrug je žestoko kritizirao ministra Vlahu Orepića: – Zamislite šizofrenu situaciju u državi, u kojoj ministar branitelja podržava pjevača, a s druge strane, onaj ministar iz „Ćuprije“, a ne „Mosta“ tolerira njegov progon. To je nastavak politike Ostoje Rankovića! Bivši zastavnik JNA koji je izašao iz bivše vojske kada je ona već propala, tjera ljude na kažnjavanje Thompsona! Kažu da je na prvom terenu u Dubrovniku odmah pobjegao, a da je proveo samo nekoliko dana na prvoj crti, on bi čuo što je „Za dom – spremni“ i ne bi ga tome trebali učiti Milorad Pupovac i Slavica Lukić i preko jugoslavenskih medija pozivati da kazni Thompsona!

Oni kojima smeta „Za dom – spremni“ najradije bi taj pozdrav skinuli i sa zastave 9. bojne HOS-a i ti isti će sutra kriminalizirati i zastavu 4. brigade, 7. brigade… Tome nema kraja – rekao je Podrug i dodao: – 9. bojna HOS-a je regularna postrojba Hrvatske vojske i njezin pozdrav je regularan i nitko nema pravo to osporavati. Nije imao pravo Ostoja Ranković i nema pravo niti jedan pandur, niti jedan polupismeni kolumnist lijevih medija, niti jedan lešinar iz tzv. antifašističkih udruga! U Hrvatskoj državi treba kažnjavati zvijezdu petokraku protiv koje smo se borili 1991. godine, a ne pozdrav „Za dom – spremni“.

Napade na Marka Perkovića Thompsona zbog koncerta u Kninu i pozdravljanja sa „Za dom – srpmni“, komentirao je u Bujici i Tomislav Josić, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara: – Imam osjećaj da je netko u Kninu namjerno htio izazvati incident, jer da je publika shvatila što se događa iza bine, sigurno bi došlo do velikih nereda i onda bi se neki strašno naslađivali! Okupljanje hrvatskih domoljuba u tako velikom broju, očito nekome smeta.

JOSIĆ: VUKOVARCI SU UVIJEK ZA DOM SPREMNI!

Josić je komentirao i najavljene vojne vježbe ruskih, bjeloruskih i srpskih specijalaca na granici s Hrvatskom. Na pitanje voditelja jesu li Vukovarci spremni, Josić je odgovorio: – Vukovarci su uvijek Za dom spremni!

Bujica je emitirala i prilog iz Splita, gdje se Luka Podrug sastao s generalom Željkom Glasnovićem. Splitski pravaši i njihova koalicija dali su potporu Glasnoviću u 11. izbornoj jedinici (dijaspora), a on je uzvratio u 10. (Split) potporom Luki Podrugu i koaliciji koju predvodi HČSP.

Bujica je emitirala ekskluzivni video sa splitskih Meja, gdje je otac četvero djece i navijač Hajduka Ivan Kelava uputio nekoliko riječi bivšem ministru policije Ostoji Rankoviću. Nazvao ga je komunistom i zaštitnikom socijalističke Hrvatske, zbog čega je kažnjen sa 6.000 kuna, a prije toga i uhapšen na graničnom prijelazu Kamensko, prilikom odlaska u rodni Tomislavgrad. U emisiji je ekskluzivno emitirana i presuda splitskog suda kojom se Kelava proglašava „krivim“ zbog dobacivanja Ostoji Rankoviću!

EKSKLUZIVNO IZ NJEMAČKE! IVAN KELAVA O TOME KAKO JE UHAPŠEN ZBOG OSTOJIĆA!

Ivan Kelava javio se telefonom u Bujicu iz Gelsenkirchena:

– Šetao sam Rivom s majicom Hrvatske nogometne reprezentacije i oznakama Hrvatskog nogometnog saveza. Ostoja Ranković je okružen svojim prijateljima i policijskim osiguranjem pokazivao prstom na mene i smijao mi se zbog kockaste majice! Drugi dan sam ga sreo i pitao kako je moguće da se jedan ministar ponaša poput huligana?! Pitao sam ga i za svastiku i za vrijeđanje hrvatskih branitelja… Nakratko smo popričali.

Kad je čuo moje argumente počeo je bježati od mene, a ja sam mu rekao svoje mišljenje o njemu. Kada sam se vraćao u Njemačku zaustavila me policija na graničnom prijelazu Kamensko, uhitili su me i prepratili u 1. policijsku postaju Split. Policajci su imali nalog da mi stave lisice, ali im je sve bilo smiješno pa ipak nisu! U Splitu me dočekao zamjenik zapovjednika i bio je neugodan prema meni, napadao me jer je prijatelj Ostoje Rankovića!

Htio me je čak zatvoriti zajedno s huliganima iz Rijeke, koji su se taj dan na Rivi potukli s pripadnicima Torcide! Prijetio mi je da ću pola godine ostati u zatvoru u Hrvatskoj i da se neću vratiti u Njemačku! Nisu se nadali da ću sve priznati i reći: „Da, ja sam to učinio, ja sam to Ostoji rekao!“ Ako treba ponovo ću isto napraviti, platit ću i 10.000 kuna za kaznu. Za Hrvatsku mi to nije teško učiniti! Ako treba za Hrvatsku ići u zatvor, kao što je išao i moj pokojni otac, ići ću i u zatvor! Ja sam na to spreman!

Luka Podrug ostao je šokiran onim što je čuo:

– Vratili smo se u vrijeme mraka. Vraćen je verbalni delikt! Mi svi koji molimo Boga i volimo Hrvatsku, mi smo „fašisti“, a kada komunistu kažete da je komunist ili četniku da je četnik, to se kažnjava! A oni su ponosni što su komunisti i četnici! Meni je nevjerojatno kao čovjeku koji je sve to već jednom prošao u komunističkom sustavu, da se sada opet sve ponavlja! Ovo govorim kao pravnik; stidim se i sutkinje i suda i grada u kojem živim!

U Bujici je otkriven podatak da je Vlaho Orepić produljio policijsku zaštitu Milanoviću i Ostojiću, iako je ona istekla nakon 6 mjeseci. U službenim vozilima MUP-a i s tjelohraniteljima, njih dvojica obilaze na državni trošak predizborne skupove SDP-a. Podrug je komentirao:

– Da „Ćuprijaši“ nisu nešto ozbiljno dužni SDP-u napravili bi barem dio onoga što su obećali i što su ljudi od njih očekivali. Mi smo očekivali da će biti uhićen policajac Saša Sabadoš koji je ubio našeg branitelja u Vukovaru. Očekivali smo da će osobe koje su oskrnavile spomenik HOS-a u Splitu biti uhićene, očekivali smo da će Bajić i Cvitan dobiti otkaz i da će se otvoriti bezgranični kriminal u SDP-u, u kojeg nitko ne dira… A sada vidimo zašto su se „Ćuprijaši“ tako žestoko borili za kontrolu represivnog sustava, zato da zaštite Ostoju Rankovića i SDP!

 

 


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •