Kategorije Premium sadržaj

Bitka za Slavoniju: Bivši ministar opasno prozvao dojučerašnjeg šefa Plenkovića

Širi dalje

Smijenjeni Mostov ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u Vinkovce je došao podržati nezavisnog kandidata za vukovarsko-srijemskog župana Tomislava Panenića kako bi svjedočio buđenju ‘slavonskog dišpeta’.



 

Orepić je komentirao ia napade ministrice Gabrijele Žalac na nezavisne kandidate u drugom krugu izbora u toj najistočnijoj hrvatskoj županiji te poručio kako se nalaze ‘u trenutku potpune uzurpacije vlasti od strane gospodina Plenkovića’

Panenić i Orepić/Foto:FaH

.

“Most okuplja samoostvarene pojedince koji uistinu žele promjene u svojoj okolini. Dopustiti da ministrica Žalac svoje sugrađane plaši upravljanjem iz nekog drugog mjesta jednostavno je neprihvatljivo. Nalazimo se u trenutku potpune uzurpacije vlasti od strane gospodina Plenkovića, što je dokazano na svim razinama. Takvo političko ponašanje vraća nas unazad”, rekao je Orepić

.

Dodao je kako će izborom Tomislava Panenića kao neovisnog župana građani dobiti osobu koja će raditi u interesu svih stanovnika Vukovarsko-srijemske županije, što vrijedi i za sve druge neovisne kandidate koji su ušli u drugi krug izbora na tom području.

“Završit ću ovim riječima – sad ili nikad”, kazao je Orepić.

Neovisni Panenić, koji će se u drugom krugu sučeliti s aktualnim HDZ-ovim vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem, rekao je kako je Gabrijela Žalac u plaćenoj promotivnoj emisiji emitiranoj na lokalnoj televiziji ‘javno pokušala kompromitirati sve nezavisne kandidate, lažno ih etiketirajući kao potencijalnu opasnost za sredine u kojima bi mogli biti izabrani’. Napade je ocijenio ‘apsolutno neprihvatljivim oblikom političke komunikacije i neprimjerenim dosadašnjoj demokratskoj praksi’.

‘HDZ je zaboravio prezentirati svoje prednosti i program koji nudi, već se orijentirao na blaćenje svojih izbornih protivnika, zaboravljajući da sami imaju brojne afere kao što su zaduženje Borova za 2,5 milijuna kuna te prevelike količine arsena u vodi u Komletincima’, rekao je Panenić, upozorivši i na najnoviju aferu ministrice Žalac s kaznenom prijavom za lažiranje rezultata provedbe Projekta Slavonija, Baranja i Srijem:

‘Ovim putem još jednom pozivam HDZ da se orijentira na probleme u svojim redovima, kojih ima mnogo, i da se ostave blaćenja svojih političkih protivnika’, poručio je Panenić.

MP/foto:hdz.hr


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vesna Pusić: DP je sigurnosno opasan za Hrvatsku. Milanović mora reagirati!

Bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić komentirale je pregovore nakon izbora. Tvrdi da je domaća…

13 sati prije

Plenković: Načelno imamo 83 ruke, a Nina je suho zlato. Bit će u idućoj Vladi

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a…

17 sati prije

Ministrica o uhićenju pomoćnika: Spriječili smo pokušaj prevare od 3.2 mil. eura

Nakon nove akcije EPPO-a u kojoj su uhićeni bivši pomoćnik ministrice, bivši dekan i bivši profesor…

19 sati prije