Facebook blokirao Pernara zbog objave o Hanžekoviću

siječanj 29, 2018 maxportal
Share Button

Zastupnik Živog zida Ivan Pernar požalio se da mu je Facebook blokirao profil na jedan dan i to zato što je pisao o Marijanu Hanžekoviću.– Dragi prijatelji, profil mi je blokiran, ali koristim se zato drugim koji nije (upravljam stranicom s više profila). Uglavnom, ne mogu slati ni primati poruke na svoj profil 24 sata, a objavu u kojoj sam cinično parafrazirao Hanžekovićevu izjavu “da su na vrijeme plaćali račune ne bi bili ovršeni”, Facebook je uklonio!

Ako je Hanžeković mogao davati satirične izjave na naš (blokirani) račun, ne vidim razlog zašto se mi ne bismo smjeli koristiti crnim humorom na njegov račun – napisao je Pernar.

Reformisti osudili Pernara i ga da se ispriča

Reformisti danas su oštro osudili izjave čelnika i saborskog zastupnika Živog zida Ivana Pernara, koji je na svom Facebook profilu jučer izražavao radost zbog smrti odvjetnika i poduzetnika Marijana Hanžekovića te su ga pozvali da se ispriča.

“Zalaganje za vladavinu prava i odgovornost za izgovorenu ili pisanu riječ nisu odlike kojima se i dosad mogao podičiti u svom javnom djelovanju saborski zastupnik Živog zida iz Zagreba Ivan Pernar. No, posljednje naslađivanje, uz krajnje neprimjerene epitete za umrlu osobu, najgori je primjer negativne političke komunikacije koji smo dosad doživjeli. Vjerujemo da će ovakav izričaj trajno negativno obilježiti gospodina Pernara prvenstveno kao čovjeka, a onda i kao političara”, stoji u priopćenju Reformista. Saborski zastupnik, ističu, kao javna osoba izabrana od naroda trebao bi biti primjer dosega najviših civilizacijskih vrijednosti koji isključuje javno naslađivanje nad nečijom smrću.

“Temeljni uvjet za razvoj civilnog društva proizlazi iz načela slobodnog dijaloga. To nikako ne znači i zlouporabu slobode izgovorene riječi, a u ovom slučaju i krajnji neukus koji može i mora izazvati zgražanje i osudu. Pozivamo gospodina Pernara kao javnu osobu da se ispriča javnosti za neumjesne izjave i da zatraži oprost od obitelji Marijana Hanžekovića”, stoji u priopćenju.

Hanžeković je, ističu Reformisti, imao važnu ulogu u društvu te je kao javna osoba bio podložan i javnim pohvalama i simpatijama, ali i kritikama. “No, svaka umrla osoba zaslužuje pijetet i sućut obitelji. To je svevremenska ljudska vrijednost, a politika lišena takvih vrijednosti bezvrijedna je politika”, poručuju u priopćenju.

Komentari
Share Button