FlixBus otpustio vozača autobusa kad su otkrili što ima tetovirano na ruci

srpanj 15, 2019 maxportal
Share Button

Tetovažu na vozačevoj ruci prošli tjedan uočio je francuski putnik na putovanju iz južne Francuske u Bergamo “Vozač je odmah suspendiran i više neće moći raditi za FlixBus”, potvrdili su iz tvrtke.Njemačka  autobusna tvrtka Flixbus otpustila je jednog od svojih vozača nakon što je raskrinkan na društvenim mrežama da ima tetovažu “Mein Kampf” na lijevoj ruci.

“Vozač o kojemu je riječ odmah je suspendiran i više neće moći raditi za FlixBus”, potvrdili su iz tvrtke u izjavi  DPA u ponedjeljak

Glasnogovornik je rekao da je vozača unajmio jedan od talijanskih partnera Flixbusa 3. srpnja. Rekao je da ne može dati druge podatke zbog zaštite podataka.

Tetovažu na vozačevoj ruci prošli tjedan uočio je francuski putnik na putovanju iz južne Francuske u Bergamo.  Fotografija tetovaže – odavanje počasti rasističkom manifestu nacističkog diktatora Adolfa Hitlera – objavljena je na Twitteru 12. srpnja i odmah izazvala val ogorčenosti.

Flixbus je najprije branio vozača kazavši da ne može “prihvatiti ikakvu diskriminaciju” protiv bilo kojeg od svojih zaposlenika. Poslije toga su se ispričali i otpustili ga.

R.I./Hina/Foto:press

 

Komentari
Share Button