HPB BANKOMAT(9/123): Serijal kriminalnih radnji Uskoka, DORH-a i sudskih vještaka …

7 svibnja, 2017 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Video i audio zapisi, te brojni dokumenti koje će Maxportal u narednim mjesecima svakodnevno objavljivati, stravična je slika stanja u hrvatskom pravosuđu čiji krakovi kriminalne hobotnice sežu od Državnog odvjetništva, USKOK-a, pa sve do najviših tijela sudbene vlasti u Republici Hrvatskoj.Prema dostupnim  informacijama, cijeli slučaj tzv. „HPB Bankomat“ prijavljen je i nadležnim europskim instancama, a kako saznajemo u tijeku je i izrada dokumentarnog ffilma čija će promocija biti uskoro.

USKOK ZA IZRADU VJEŠTAČENJA PLATIO 11 PUTA VEĆI IZNOS OD PROPISANOG!

Sprega Uskok-a i sudskih vještaka, izrada nalaza i mišljenja protivno zakonu bez pisanog naloga USKOK-a, odavanje bankarske tajne od strane više odgovornih osoba Hrvatske poštanske banke koje su protivno zakonu bez sudskog naloga davali dokumentaciju sudskom vještaku Vladimiru Krklecu na temelju usmenog naloga zamjenice ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić, samo su neke od kriminalnih radnji USKOK-a i sudskih vještaka. A ima ih još.

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić telefonskim pozivom je, protivno zakonu, angažirao sudskog vještaka Antu Blaževića, kojega poznaje više od 20 godina. Uskok je izdavao sudskim vještacima službenu dokumentaciju o kreditnim plasmanima prije izdavanja pisanog naloga, pozivao sudskog vještaka Vladimira Krkleca na nepostojeće zakone, nepostojeće zakonske odredbe i nepostojeće pravilnike, protivno zakonu podnijeta optužnica USKOK-a u srpnju 2010. na temelju nalaza i mišljenja bez dokumentacije koja je vještaku Vladimiru Krklecu ispala iz printera, a čega se vještak Vladimir Krklec prisjetio na ročištu glavne rasprave održanom 2016.ggodine.

Kriminalne radnje USKOK-a i sudskih vještaka su i izrada nalaza i mišljenja suprotno dokaznoj dokumentaciji koja se nalazi u spisu. To je je samo dio onoga što se nalazi u  video prilozima koje ćemo svakodnevno objavljivati. Inače, vještaci Krklec i Blažević, angažirani su od strane Državnog odvjetništva i USKOK-a i u brojnim drugim predmetima o kojima će Maxportal objaviti ekskluzivne priloge i dokumente.

USKOK, kojem je ravnatelj 2010. bio Dinko Cvitan, a desna ruka Sani Ljubičić, moderator i mozak operacije tzv. „HPB Bankomat“, platili su sudskom vještaku Vladimiru Krklecu za izradu vještačenja 11 puta veći iznos od propisanog, oštetivši time državni proračun za više stotina tisuća kuna. Sve je prijavljeno Ministarstvu pravosuđa Republike Hrvatske i svim nadležnim tijelima i institucijama.

Tijekom 2016.g. pred Županijskim sudom u Zagrebu ispitivan je sudski vještak Vladimir Krklec koji je zajedno sa sudskim vještakom Antom Blaževićem, obojica iz Splita, odabran od strane Mladena Bajića i Dinka Cvitana izraditi nalaz i mišljenje u predmetu tzv. „HPB Bankomat“.

Sudski vještaci Krklec i Blažević potvrdili su u svom svjedočenju pred sudskim vijećem Županijskog suda u Zagrebu kako su na telefonski poziv glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića dobili posao vrijedan više stotina tisuća kuna u predmetu HPB Bankomat. Na raspravi održanoj 2.12.2015.g. svjedočili su sudski vještak Vladimir Krklec i Ante Blažević koji je pred Sudom potvrdio poznanstvo sa Mladenom Bajićem koje traje više od 20 godina.

Pogledajte video priloge o sudskim vještacima USKOK-a (Krklec&Blažević)

Video prilog HPB Bankomat – Ante Blažević : “Jasno da sam nepristran, angažirao me je moj prijatelj Mladen Bajić!”  

Video prilog:  HBP BANKOMAT: Kako lažu Uskokovi sudski vještaci 

Video prilog: HPB Bankomat – Vještak:” Dokumentaciju smo dobivali i prije naloga za vještačenje na konzultacijama kod USKOK-a” 

 

DINKO CVITAN I SANI LJUBIČIĆ  OŠTETILI DRŽAVNI PRORAČUN ZA VIŠE STOTINA TISUĆA KUNA!

Plaćanja sudskih vještaka iz Splita  po cijenama 11 puta većim od propisane čime je državni proračun oštećen više stotina tisuća kuna, angažiranje vještaka iz Splita telefonskim putem bez postupka javne nabave, a sve to unatoč višestrukom sukobu interesa sudskog vještaka Ante Blaževića koji je istovremeno obnašao dužnost predsjednika uprave nedavno posrnule Banke Splitsko dalmatinske u kojoj je jedan od većih dioničara supruga Mladena Bajića, samo su neke od počinjenih zlouporaba od strane visokopozicioniranih čelnih osoba DORH-a i USKOK-a, te bivše zamjenice ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić u predmetu „HPB Bankomat“.

Prema dostupnim inforamcijama Banka Splitsko dalmatinska na čijem je čelnom mjestu kao predsjednik uprave sve do kraja 2014.-te godine bio Ante Blažević čije poznanstvo s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem je duže od 20 godina o čemu je i sam svjedočio pred Sudom u Zagrebu u predmetu „HPB Bankmat“, nalazi se u fazi stečajnog postupku što i više nego dovoljno govori o stručnosti vještaka Ante Blaževića koji je zajedno sa Vladimirom Krklecom sudjelovao u izradi nalaza i mišljenja u predmetu „HPB Bankomat“.

Plaćanja sudskih vještaka iz Splita  po cijenama 11 puta većim od propisane čime je državni proračun oštećen više stotina tisuća kuna, angažiranje vještaka iz Splita telefonskim putem bez postupka javne nabave, a sve to unatoč višestrukom sukobu interesa sudskog vještaka Ante Blaževića koji je istovremeno obnašao dužnost predsjednika uprave nedavno posrnule Banke Splitsko dalmatinske u kojoj je jedan od većih dioničara supruga Mladena Bajića, samo su neke od počinjenih zlouporaba od strane visokopozicioniranih čelnih osoba DORH-a i USKOK-a te bivše zamjenice ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić u predmetu „HPB Bankomat“.

Prema dostupnim inforamcijama Banka Splitsko dalmatinska na čijem je čelnom mjestu kao predsjednik uprave sve do kraja 2014.-te godine bio Ante Blažević čije poznanstvo s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem je duže od 20 godina o čemu je i sam svjedočio pred Sudom u Zagrebu u predmetu „HPB Bankmat“, nalazi se u fazi stečajnog postupku što i više nego dovoljno govori o stručnosti vještaka Ante Blaževića koji je zajedno sa Vladimirom Krklecom sudjelovao u izradi nalaza i mišljenja u predmetu „HPB Bankomat“.

Maxportal je u posjedu računa sudskog vještaka Vladimira Krkleca ispostavljenog USKOK-u za uslugu vještačenja u predmetu „HPB Bankomat“. Krklecu je isplaćeno nevjerojatnih 316.000,00 kuna. Koliko je koštao ostatak vještačenja kojeg je naplatio Ante Blažević, još uvijek je nepoznanica. Kako stvari stoje, vještačenje „HPB Bankomat“ je državu koštalo i basnoslovnih 600.000,00 a možda i koja kuna više, što je u usporedbi sa studijom Damira Polančeca znatno više. Da podsjetimo, zbog izrade studije koja je plaćena 500.000,00 kuna Damir Polančec je pravomoćno osuđen na bezuvjetnu zatvorsku kaznu koju je već i izdržao.

Kada će na red doći Mladen Bajić, Sani Ljubičić i njezin šef Dinko Cvitan, ostaje nam za vidjeti…

Preslik računa sudskog vještaka Vladimira Krkleca

Maxportal će u slijedećih nekoliko mjeseci svakodnevno objavljivati i pred hrvatskom javnošću razotkrivati institucionalni kriminal na svim razinama. U serijalu koji slijedi biti će objavljeno više od 300 video priloga, audio-zapisa i drugih službenih dokumenata iz slučaja tzv. „HPB Bankomat“ u kojem su razotkrivene brojne kriminalne radnje Državnog odvjetništva, USKOK-a, sudskih vještaka i ostalih aktera koje su prijavljene Ministarstvu pravosuđa Republike Hrvatskete ostalimn nadležnim tijelima i institucijama.

Krivotvorenja službenih isprava, sakrivanje službene dokumentacije iz spisa istrage, plaćanje sudskih vještaka po 11 puta većim cijenama od propisanih, samo su neke od više desetaka razotkrivenih i prijavljenih nezakonitosti počinjenih pri obnašanju službene dužnosti od strane bivšeg glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, bivše zamjenice ravnatelja USKOK-a i sadašnje županijske državne odvjetnice u Zagrebu gđe.

Sani Ljubičić,  bivšeg ravnatelja USKOK-a i sadašnjeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, zamjenika glavnog državnog odvjetnika Borisa Koketija, zamjenice županijske državne odvjetnice u Zagrebu gđe. Sunčice Blažević, bivše županijske državne odvjetnice u Zagrebu Željke Pokupec i dr.  

Paralelno sa tzv. slučajem  „HPB Bankomat, Maxportal će obrađivati i javno objavljivati i brojne druge dokumentirane priloge o kriminalu u tijelima državne uprave, tvrtkama u vlasništvu države, odvjetništvu, bankarskom sektoru i političkim elitama, te njihovoj međusobnoj sprezi koja je pod pokroviteljstvom i zaštitiom neučinkovitog i korumpiranog  pravnog sustava isisala milijarde EUR-a državnog novca, te otuđila državnu imovinu  kroz nezakonite i netransparentne privatizacije izvršene po kriminalnim modelima koje uređena pravna društva i razvijena gospodarstva ne poznaju.

D. Lukić/foto: Z1

 


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •