Kategorije Premium sadržaj

IKEA dala otkaz radniku jer je citatom iz Biblije kritizirao LGBT zajednicu

Širi dalje

Tomasz K., bivši zaposlenik IKEA-e, otpušten je s posla jer je kritizirao ideologiju LGBT pokreta citatom iz Biblije.  Institut Ordo Iuris je u njegovo ime podnio tužbu protiv IKEA-e.



U obavijesti koju je dobio stoji da je Tomasz K. otpušten zbog kršenja internih propisa tvrtke i kršenja načela društvenog suživota.

Uprava poslovnice poslala je svim zaposlenicima dokument pod naslovom “potpora LGBT zajednici je obaveza svakog od nas”. Zaposlenik te poslovnice Tomasz K. je je izrazio neslaganje s tom porukom, navodeći kako je primoviranje homoseksualnosti širenje sablazni. Citirao je Isusove riječi iz Evanđelja po Marku:

“Onomu naprotiv tko bi sablaznio jednoga od ovih najmanjih što vjeruju, daleko bi bolje bilo da s mlinskim kamenom o vratu bude bačen u more.”

Potom je citirao i Levitski zakonik.

Ako je muškarac legao s muškarcem kao što liježe sa ženom, obojica bi počinili odvratno djelo. Neka se smaknu i krv njihova neka padne na njih.”

Zbog tog citata Tomasz K je dobio otkaz, a onda je cijela priča dospjela u javnost.

“Ako postoji opasnost od narušavanja osobnog dostojanstva drugih zaposlenika, mi poduzimamo radnje u skladu sa zakonom o radu i našim vrijednostima. U našem slučaju to je bio naš slučaj”, rekla je Katarzyna Broniarek, direktorica korporativna komunikacija IKEA. Dodala je da je temelj korporativne kulture IKEA-e sloboda mišljenja, tolerancije i poštovanja prema svakom zaposleniku.

Odluka IKEA-e naišla je na osudu mnogih političara. Zastupnik EP Patryk Jaki (PiS) pružio je pravnu pomoć Tomaszu K. Također je izjavio da će o tome potaknuti javnu raspravu u Europskom parlamentu.

“Financirat ću pravnu pomoć, a ako je opis točan, objavit ću tu diskriminaciju u EP-u i sudjelovati u bojkotu IKEA-a”, napisao je bivši zamjenik ministra pravosuđa na Twitteru.

M. Marković/Foto:Ilustracija

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Procurile sudačke kartice. Nije za vjerovati, ali jedan sudac proglasio pobjedu Furyja

Poslije više od četvrt stoljeća svijet ima apsolutnog teškaškog boksačkog prvaka po pobjedi  Oleksandra Usika…

4 sata prije

Hrvat koji je sparirao Furyjem: Sudac je trebao je pustiti Usuka da nokautira Furyja

Oleksandr Usik sinoć je ujedinio sve teškaške titule pobjedom protiv Tysona Furyja podijeljenom odlukom sudaca.…

4 sata prije

Sezona tek počinje, a već imamo rekordera. Pogledajte cijenu kave s rive na Hvaru

Pred početak turističke sezone počele su objave o cijeni pića na Jadranu. Ne sumnjamo da…

7 sati prije