IZBORI U VUKŠIĆU: Malo selo za veliki debakl HDZ-a

svibanj 27, 2018 maxportal
Share Button

Vukšić je naseljeno mjesto u sastavu grada Benkovca, u  Zadarskaoj županiji u kojem su prošli tjedan,  20. svibnja 2018. godine, održani izbori za mjesne odbore. Na popisu 2011. Vukšić je imao 513 stanovnika, a posljednjih 20 godina vlast je uvjerljivo osvajao HDZ.Za područje izborne jedinice Vukšić, biračko mjesto 39. upisano je 452 birača, glasovalo je 205, ((izlaznost 45,35%), nevažećim je proglašeno 4 listića.

Nezavisna lista Stipe Karduma osvojila je 66,2 posato  i potukla HDZ čiji su kandidati osvojili 33.8 posto  glasova.

– Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) dobila 68 glasa, odnosno 2 vijećnika: Ive Ledenko i Ivica Nakić.

– Kandidacijska lista grupe birača, nositelj liste Stipe Kardum, dobila je 133 glasa, odnosno 5 vijećnika: Stipe Kardum, Magdalena Sučić Ledenko, Josipa Tadić, Vinko Marić i Anđela Pešut.

“Mještani Vukšića kaznili su HDZ za mjesne izbore jer Grad Benkovac nije u stanju povući financijska sredstva iz EU fondova za izgradnju vodoopskrbnog sustava za mjesto Vukšić, koje još nema vodu u 21. stoljeću; za izgradnju društvenog doma u Vukšiću; za izgradnju ogranka gradske knjižnice u Vukšiću; za obnovu spomenika kulture u Vukšiću crkve sv. Kate i utvrde na Gradini”, priopćili su iz Stranke hrvatskog zajedništva – Podružnica zadarske županije.

Vukšić je dao veliki obol obrani Hrvatske. U  Domovinskom ratu iz župe Vukšić poginulo je 14 hrvatskih branitelja, a ubijeno je 16 nevinih civila.

M.M./Foto:

 

Komentari
Share Button