Kategorije Premium sadržaj

Kontrola leta na aparatima – čudna putanja zrakoplova iznad Hercegovine

Širi dalje

Ljubitelji zrakoplova jučer su putem stranice FlightRadar24 zabilježili čudnu putanju kretanja manjeg zrakoplova na području Hercegovine, točnije na potezu od Mostara do Trebinja, prenosi Hercegovina.info



Zrakoplov je u jutarnjim satima poletio iz austrijskog Innsbrucka da bi uobičajenom putanjom kretanja došao do naših područja gdje se nastavio kretati prema jugu, ali na poprilično neobičan način.

I dok su se neki pitali znači li to da zrakoplov nije dobio dozvolu za slijetanje u mostarsku zračnu luku, s obzirom da je uskoro nakon toga sletio u dubrovačku, odgovor smo potražili u BHANSA-i koja nam je potvrdila kako se radi o prijavljenom letu i aktivnostima fotografskog snimanja terena:

“Radi se o zrakoplovu tvrtke AVT sa sjedištem u Njemačkoj koja se bavi radovima iz zraka kao i pružanjem usluga iz zraka. Tvrtka AVT se obratila po pitanju ovog leta Direkciji za civilno zrakoplovstvo BiH – BHDCA, sa zahtjevom za priznavanje izjave operatora kao potvrde o pružanju usluga iz zraka.

Po dobivenom zahtjevu BHDCA je utvrdila ispunjenost uvjeta za priznavanje izjave u skladu sa Zakonom o zrakoplovstvu BiH i pod zakonskim propisima te izdala rješenje i prateću dokumentaciju (certifikat o priznavanju izjave i specifikacije operacija).

Prije početka izvođenja operacija u zračnom prostoru BiH, operator AVT je podnio plan leta s definiranom putanjom u dodijeljenom dijelu zračnog prostora te je obavljao radove iz zraka – fotografsko slikanje terena te je let izveden sukladno tom planu”, stoji u odgovoru BHANSA-e portalu Hercegovina.info.

R.I. /Foto: Hercegovina.info

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

17 minuta prije

Trpimir Goluža: “Trnjanski kresovi” i filoustaše

Teret indoktrinacije, nelustrirana i glorificirana totalitarna prošlost te povijesni lomovi nacionalne politike najbolnije se u…

1 sat prije

Porfirijeva poslanica! U Vukovaru na Uskrs o genocidu nad Srbima

Uskrsnu liturgiju za vjernike koji slave po julijanskom kalendaru u vukovarskoj pravoslavnoj Sabornoj crkvi svetog.…

1 sat prije