Milanović: ‘Ne zaboravimo da je Pavelićeva vlast bila izdajnička, prodao je Dalmaciju’

svibanj 18, 2020 maxportal
Share Button

Predsjednik Zoran Milanović na svom je službenom Facebook profilu u ponedjeljak napisao komentar u vezi Rimskih ugovora koje je 1941. godine, baš na današnji dan, potpisao Ante Pavelić – šef nekadašnje NDH.Status predsjednika RH Zorana Milanovića prenosimo u cijelosti:

“Da se ne zaboravi. Na današnji dan 1941. Ante Pavelić je Rimskim ugovorima izručio Mussoliniju najveći dio Dalmacije, u kojem je živjelo skoro 400.000 Hrvata.

Svečanom činu potpisivanja u rimskoj Palazzo Venezia nazočila je cijela ustaška vlada.

Da se ne bi mislilo kako je to bio samo vješt taktički manevar, po jačemu ‘iznuđeni predračun’, uz namjeru da se u prvom trenutku talijanske slabosti računi izravnaju u našu korist, svjedoče dokumenti o Pavelićevim (još galantnijim u korist fašista) izdajničkim naumima iz 1927.

Punu godinu dana prije atentata na Stjepana Radića i poslanike HSS-a u Beogradu. Konstanta u misli i nedjelu. Da se ne zaboravi…”, napisao je predsjednik Milanović na Facebooku.

Da se ne zaboravi. Na današnji dan 1941. Ante Pavelić je Rimskim ugovorima izručio Mussoliniju najveći dio Dalmacije, u…

Objavljuje Zoran MilanovićPonedjeljak, 18. svibnja 2020.

 

M.M. /Foto: pxll/public domene

 

Komentari
Share Button