NA BAZENU Utopio s bivši nogometaš Dinama

srpanj 22, 2017 maxportal
Share Button

U bazenu u toplicama Lešće, na obali rijeke Dobre, utopio se 63-godišnji Željko Janjanin, bivši igrač Dinama iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća te jedan od najpoznatijih nogometaša karlovačkog kraja.Nesreća se dogodila oko 19,40 sati, kad je nesretni Janjanin ušao u bazen koji je već bio pred zatvaranjem kad mu je odjedanput pozlilo i samo je potonuo, pričaju svjedoci.

Da nešto nije u redu, prva je shvatila djevojčica koja se zajedno s majkom nalazila na kupanju. Majka, inače iz Viškova, po zanimanju je medicinska sestra, i brzo je pružila pomoć, no nesretnom muškarcu nije bilo spasa.

Mrtvozornik je konstatirao smrt, a nesretnog Željka najvjerojatnije je izdalo srce.

Odjednom mu je pozlilo na bazenu, potonuo je, a spasiti ga nije uspjela niti jedna medicinska sestra koja se u tom trenutku zatekla na bazenu.

Janjanin rođen je 19.4. 1954. godine u Karlovcu. On i mlađi brat Rajko (poznat i kao Lane s Korane) bili su poznati bratski-nogometni tandem koje je, baš kao i braću Cvetković otkrio Branko Čavlović Čavlek.

Željko je igrao u Karlovcu, Dinamu (sezona 78./79.) Zagrebu. Napretku iz Kruševca, Rijeci, i klubovima iz Austrije, a nogometni znalci opisivali su ga kao profinjenog veznog igrača.

Nakon igračke karijere, posvetio se trenerskoj.Komentari
Share Button