U pretresu njezina luksuznog stana u petak policajci su, navodno, u sefu našli 50.000 eura. U stanu, kako saznaje Blic, ima saunu, na terasi fontanu, a cijeli stan je opremljen najmodernijim talijanskim namještajem.

U petak je bivšoj državnoj tajnici određen pritvor od 30 dana, nakon što je privedena i saslušana u sklopu istrage prikrivanja dokaza ubojstva.

Hrkalović je, prema tvrdnjama izvora na koje se pozivaju beogradski mediji, privedena jer se dovodi u vezu s uklanjanjem dokaza ubojstva Vlastimira Miloševića u siječnju 2017. godine.

Milošević (34), bivši karate-reprezentativac, bio je voditelj osiguranja u nekoliko popularnih lokala u Beogradu.

Za to su ubojstvo bili osumnjičeni, privedeni, a potom oslobođeni Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, Marko Miljković te još jedna osoba iz organizirane kriminalne skupine koju je predvodio Belivuk.

Specijalni sud za organizirani kriminal potvrdio je ranije u petak optužnicu protiv ukupno 30 pripadnika kriminalne skupine Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kojom se terete za pet brutalnih ubojstava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje oružja i brojna druga teška kaznena djela.

Hrkalović se u svibnju 2019. povukla iz MUP-a zbog, navodno, drugih obveza koje treba preuzeti, ali se više nije vraćala u policiju. Nakon uhićenja tamošnji mediji pisali su o njoj kao o fatalnoj ženi koja je drmala srpskom policijom i miješala se u sve najvažnije istrage. Svoje fotografije redovito je objavljivala na Instagramu.

Tijekom istrage u javnosti se nagađalo da je Hrkalović imala bliske veze s Belivukovom kriminalnom skupinom i ona je već bila pozivana na razgovore u okviru istrage.

O privođenju i uhićenju Dijane Hrkalović očitovao se i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

On je, gostujući na privatnoj provladinoj TV Prva, potvrdio da je policija privela Hrkalović u svjetlu novih dokaza u istrazi o “ubojstvu na tračnicama” u Beogradu, kada je na tramvajskoj pruzi u Ulici kraljice Marije u Beogradu 2017. godine ubijen Vlastimir Milošević.

“Znam što smo dobili danas od ljudi koji su svjedočili i odmah su nadležna tijela reagirala… Policija operativno, nedvojbeno, ne samo da ima saznanja, već i neposredne dokaze”, rekao je Vučić, ustvrdivši: “Mi znamo tko je izvršio likvidaciju Miloševića, ali da ne bih vršio pritisak na tužiteljstvo i pravosuđe, ne moram o tome govoriti.”

Vučić je na pitanje zašto je bilo potrebno četiri godine čekati na uhićenje rekao kako je u petak “netko iz policije odlučio progovoriti o tome”, ponudio iskaz i da je poslije toga bilo moguće uhititi bivšu državnu tajnicu.

Zbog ubojstva Miloševića je 2017. bio priveden Veljko Belivuk, ali ga je Viši sud u svibnju 2018. godine oslobodio optužbi.

Belivuk se, kao vođa kriminalne skupine, tereti za brojna kaznena djela – od teških ubojstava i otmica do dilanja droge i nedozvoljenog posjedovanja oružja.

Kaznena prijava u okviru te istrage podnijeta je i protiv nekadašnjeg načelnika Službe za specijalne istražne metode zbog zlouporabe službenog položaja.