AUDIO SNIMKA IZ CERPA! Pismo premijeru poduzetnika koji od države potražuje pet milijardi kuna

14 srpnja, 2019 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

U Centru za restrukturiranje i prodaju – pravnom sljedniku bivšeg Hrvatskog fonda za privatizaciju i Agencije za upravljanje državnom imovinom –  dana 22.03.2017.g. održan je službeni sastanak na kojem su nazočili bivši ravnatelj CERP-a Mirko Volarević te predsjednik uprave Fantasylanda Slaven Čolak i njegov odvjetnik Veljko Miljević.Tema sastanka bili su sudski sporovi protiv CERP-a i države te postupanje svih državnih tijela i institucija vezano za ugovor o pravu građenja s grupacijom Fantasyland.

Tadašnji ravnatelj CERP-a Mirko Volarević 22.03.2017.g., dakle prije više od 27 mjeseci, obavještava predsjednika uprave Fantasylanda Slavena Čolaka i njegovog odvjetnika Veljka Miljevića kako će se grupaciji Fantasyland u roku od nekoliko dana obratiti Ministarstvo državne imovine sa službenom obavijesti i pozivom na sklapanje aneksa ugovora o pravu građenja.

Maxportal je u posjedu više dopisa grupacije Fantasyland upućenih u razdoblju 2017.g.- 2019.g. ravnateljima CERP-a Mirku Volareviću i Milanu Plećašu, predsjedniku Upravnog vijeća CERP-a i ministru državne imovine Goranu Mariću te predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću iz kojih proizlazi da nitko od nadležnih tijela i institucija još uvijek nije pozvao grupaciju Fantasyland na zaključenje aneksa ugovora o pravu građenja kao što je tadašnji ravnatelj CERP-a Volarević obavijestio grupaciju Fantasyland na sastanku dana 22.03.2017.g.

U dopisu grupacije Fantasyland, koji objavljujemo, navodi se da je posrijedi “serija zlouporaba na državnoj razini kojima je nezakonito onemogućavana realizacija projekta Fantasyland, a u kojima su –  piše  u dopisu –  s jedne strane sudjelovali HFP i njegovi pravni sljednici koji su godinama lažno prijavljivali grupaciju Fantasyland i njene odgovorne osobe za navodne nezakonitosti te s druge strane Državno odvjetništvo i USKOK”.

Dalje se navodi da su DORH i Uskok protivno zakonu više od 8 godina provodili istragu i kriminalističko istraživanje nad grupacijom Fantasyland i njenim odgovornim osobama da bi u konačnici Državno odvjetništvo u svibnju 2018.g. utvrdilo kako su prijave HFP-a i njegovih pravnih sljednika protiv grupacije Fantasyland neosnovane.

Audio zapis sa službenog sastanka održanog u CERP-u dana 22.03.2017.g. na kojem su nazočili bivši ravnatelj CERP-a Mirko Volarević, predsjednik Fantasylanda Slaven Čolak i odvjetnik Veljko Miljević

U nastavku se navodi da su “HFP i njegovi pravni sljednici godinama (od 2009.g.) lažno prijavljivali i neistinito izvještavali Državno odvjetništvo o navodnim nezakonitostima grupacije Fantasyland i njenih odgovornih osoba na način da su svaku poslovnu aktivnost grupacije Fantasyland prijavljivali kao kazneno djelo, do tog apsurda da je 2010.g. Hrvatski fond za privatizaciju kao ugovorna strana prijavio Državnom odvjetništvu kao nezakonit čak i Ugovor o pravu građenja između Hrvatskog fonda za privatizaciju i Fantazija projekta od kolovoza 2007.g. koji je zaključen uz suglasnost Vlade RH i Državnog odvjetništva”.

“Takav apsurd zaista je moguć samo u Hrvatskoj”, navode iz Fantasylanda

“HFP je 2007.g. zaključio ugovor o pravu građenja sa grupacijom FANTASYLAND, a potom je HFP taj isti ugovor o pravu građenja 2010.g. prijavio Državnom odvjetništvu kao nezakonit,  da bi potom Državno odvjetništvo više od 8 godina provodilo istragu i kriminalističko istraživanje nad tim ugovorom o pravu građenja koji je zaključen uz suglasnost Vlade RH i Državnog odvjetništva koje je u konačnici u svibnju 2018.g. utvrdilo da su prijave HFP-a neosnovane”, piše u dopisu.

U dopisu grupacije Fantasyland od 21.05.2019.g. upućenom predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću, predsjedniku Upravnog vijeća CERP-a i ministru državne imovine Goranu Mariću te ravnatelju CERP-a Milanu Plećašu navodi se između ostalog:

„Odbijati postupanje po Ugovoru o pravu građenja koji je aktivan i na snazi (a koji ugovor je zaključen uz suglasnost Vlade RH), opstrukcija je projekta bez presedana nedopustiva u uređenim pravnim društvima i razvijenim gospodarstvima u kojima je zaštita privatnog kapitala i ulaganja zajamčena.

Kakva se poruka šalje investitorima ako je moguć apsurd da državni Fond (Hrvatski fond za privatizaciju) zaključi Ugovor o pravu građenja sa Fantazija projektom 2007.godine uz suglasnost Vlade RH, a potom taj isti Fond 2010.g. (dakle 3 godine nakon zaključenja ugovora) prijavi taj isti Ugovor o pravu građenja kao nezakonit, da bi potom Državnom odvjetništvu trebalo više od 8 godina da provede istragu i kriminalističko istraživanje, te u konačnici u svibnju 2018.g. utvrdi da je Ugovor o pravu građenja zaključen sukladno zakonu?

Kakva bi se poruka poslala investitorima kada bi primjerice sadašnja Vlada RH bez ikakve zakonske i pravne osnove prijavila Državnom odvjetništvu kao nezakonit Ugovor sklopljen sa kineskim partnerima na izgradnji Pelješkog mosta, da Vlada RH pokrene sudske postupke protiv kineskih partnera stavljajući zabilježbe radi osiguranja privremenom mjerom na strojevima i mehanizaciji kojom se gradi Pelješki most, te da Državno odvjetništvo, USKOK, Ministarstvo unutarnjih poslova i dr. 8 godina provode istragu i kriminalističko istraživanje nad sklopljenim ugovorom i kineskim partnerima? “

Pismo Fantasylanda predsjedniku Vlade RH Andreju Plenković

 

U dopisu grupacije Fantasyland od 29.12.2017.g. upućenom predsjedniku Upravnog vijeća CERP-a i ministru državne imovine Goranu Mariću te predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću navodi se između ostalog:

„Na sastanku održanom dana 22.03.2017.g. u prostorijama CERP-a, gdin. Volarević kao ravnatelj CERP-a je između ostalog izjavio kako će se grupaciji Fantasyland u roku od nekoliko dana obratiti Ministarstvo državne imovine sa službenom obavijesti i pozivom na sklapanje aneksa, a što do današnjeg dana, sada već više od 9 (devet) mjeseci nije učinjeno čime je grupaciji Fantasyland prouzročena i daljnja šteta izražena u milijunima EUR-a za koju su odgovorni CERP i Republika Hrvatska.

Grupacija Fantasyland temeljem zaključenog Ugovora o pravu građenja koji je aktivan i na snazi, sada već više od 50 (pedeset) mjeseci nema ugovornu stranu u Republici Hrvatskoj, što ne predstavlja odgovorno i savjesno upravljanje državnom imovinom, slijedom čega je takvim protupravnim postupanjem i obmanjivanjem i nadalje u potpunosti onemogućena realizacija projekta Fantasyland Šmidhen čime je tvrtkama Fantazija projekt d.o.o. i dr., njihovim vjerovnicima i imateljima poslovnih udjela društava Fantazija projekt d.o.o. i dr. u proteklom razdoblju od 50 (pedeset) mjeseci prouzročena i daljnja šteta za koju su odgovorni CERP i Republika Hrvatska.

Upravljanje državnom imovinom na način da se već više od 50 (pedeset) mjeseci obmanjuje investitore ne može se svrstati pod pojam upravljanja, već isto predstavlja grubo narušavanje pravne sigurnosti na državnoj razini te kao takvo zahtjeva i žurno postupanje Vas kao predsjednika Upravnog vijeća CERP-a i ministra u novoosnovanom Ministarstvu državne imovine kojima se grupacija Fantasyland tijekom 2017.godine obratila u više navrata pisanim putem radi otklanjanja protupravnosti i nepravilnosti u radu CERP-a, te u cilju sprečavanja nastanka daljnje štete koju sukladno zakonu snosi CERP i Republika Hrvatska.

Temeljem naloga Vlade Republike Hrvatske od 13. prosinca 2017.g. upućenog Ministarstvu državne imovine, pozvani ste dostaviti Izvješće o poduzetom temeljem predstavke Fantazija projekt d.o.o. i dr. upućene Upravnom vijeću CERP-a, Ministarstvu državne imovine i Vladi Republike Hrvatske dana 29.11.2017.g., slijedom čega očekujemo Vaše Izvješće.“

U dopisu grupacije Fantasyland od 29.12.2017.g. upućenom bivšem ravnatelju CERP-a Mirku Volareviću, na znanje predsjedniku Upravnog vijeća CERP-a i ministru državne imovine Goranu Mariću, državnim tajnicima Ministarstva džavne imovine Tomislavu Bobanu i Krunoslavu Katičiću te predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću navodi se između ostalog:

„Poštovani gospodine Volarević,

dana 22.03.2017.g. održan je sastanak u prostorijama CERP-a na kojem su uz Vas osobno kao ravnatelja CERP-a nazočili i predstavnici stručnih službi CERP-a, te odvjetnik gdin. Veljko Miljević i Slaven Čolak kao zastupnici tvrtki FANTAZIJA PROJEKT d.o.o., FANTAZIJA VODENI PARK d.o.o., FANTAZIJA HOTELI d.o.o. i FANTAZIJA ZABAVNI PARK d.o.o.

S obzirom na činjenicu da ste kao ravnatelj CERP-a na održanom sastanku nastavili sa manipulacijama svojih prethodnika proglašavajući se nenadležnim za rješavanje formalno–pravnih i administrativnih pitanja neophodnih za ishođenje pravomoćne projektne dokumentacije i realizaciju projekta Fantasyland Šmidhen, iako je sukladno zakonu CERP nadležan za rješavanje formalno-pravnih i administrativnih pitanja vezano uz zaključeni Ugovor o pravu građenja od 24.08.2007. god., te ste između ostalog i izjavili kako će se grupaciji Fantasyland u roku od nekoliko dana obratiti Ministarstvo državne imovine sa službenom obavijesti i pozivom na sklapanje ankesa, a što do današnjeg dana nije učinjeno, takvim protupravnim postupanjem i obmanjivanjem koje još uvijek traje i nadalje je u potpunosti onemogućena realizacija projekta Fantasyland Šmidhen čime je tvrtkama Fantazija projekt d.o.o. i dr., njihovim vjerovnicima i imateljima poslovnih udjela društava Fantazija projekt d.o.o. i dr. u proteklom razdoblju od 50 (pedeset) mjeseci prouzročena i daljnja šteta za koju su odgovorni CERP i Republika Hrvatska.

Suprotno Vašoj obavijesti sa održanog sastanka dana 22.03.2017.g., do današnjeg dana, sada već više od 9 (devet) mjeseci nije stigla nikakva obavijest ili poziv iz Ministarstva državne imovine čime je grupaciji Fantasyland prouzročena i daljnja šteta izražena u milijunima EUR-a za koju su odgovorni CERP i Republika Hrvatska.

Dopis grupacije Fantasyland od 29.12.2017.g. upućen predsjedniku Upravnog vijeća CERP-a i ministru državne imovine Goranu Mariću, na znanje predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću

Pismo grupacije Fantasyland n predsjedniku Upravnog vijeća CERP-a

 

Dopis grupacije Fantasyland od 29.12.2017.g. upućen bivšem ravnatelju CERP-a Mirku Volareviću, na znanje predsjedniku Upravnog vijeća CERP-a i ministru državne imovine Goranu Mariću, državnim tajnicima Ministarstva džavne imovine Tomislavu Bobanu i Krunoslavu Katičiću te predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću

Dopis grupacije Fantasyland od 29.12.2017.g. upućen bivšem ravnatelju CERP-a Mirku Volareviću

Dario Lukić/Foto; Društvene mreže

 


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •