Kategorije Premium sadržaj

Plenković ima novu savjetnicu, kći je glasovitog hrvatskog producenta

Širi dalje

Sara Lustig, kći pokojnog slavnog hrvatskog producenta Branka Lustiga, nedavno je imenovana kao posebna savjetnica premijera Andreja Plenkovića za pitanja Holokausta, suzbijanje antisemitizma i odnose sa židovskim zajednicama, doznaje Jutarnji list.



Sara Lustig je politička konzultantica i pravnica, školovana u New Yorku i Londonu. Do sada je radila kao savjetnica u kabinetu bivše šefice diplomacije Vesne Pusić, savjetnica šefu kabineta bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, a nakon toga prelazi u Ured vijeća za nacionalnu sigurnost.

Lani se vratila u MVEP gdje je bila savjetnica za Holokaust ministra Gordana Grlića Radmana te zamjenica šefa hrvatske delegacije u IHRA-i, Međunarodnom savezu za sjećanje na Holokaust.

Lustig će na svojoj novoj poziciji primati mjesečni honorar od 8000 kuna.

Uz Lustig, Plenković im još šest savjetnika – posebne savjetnike Ivanu Vukov za unapređenje javnih politika, Roberta Kopala za nacionalnu sigurnost te Damira Krstićevića za obranu.

Bez naknade savjetnici su – Zvonimir Savić za ekonomska pitanja, Zvonko Kusić za društvena pitanja te Mate Granić za vanjsku politiku.

Branko Lustig, otac Sare Lustig, dobitnik je Oskara za filmove ‘Schindlerova lista’ (1993.)  i ‘Gladijator’ (2000.) Za iste filmove dobio je nagradu Zlatni globus, a producent je i glasovitih filmova ‘Pad crnog jastreba’, ‘Kraljevstvo nebesko’ i ‘Američki gangster’.

R.I. /Foto Linkedin


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

5 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

5 sati prije

Trpimir Goluža: “Trnjanski kresovi” i filoustaše

Teret indoktrinacije, nelustrirana i glorificirana totalitarna prošlost te povijesni lomovi nacionalne politike najbolnije se u…

6 sati prije