Podrška Gorana Marića: “Dragi Andro, vrati nam se, učini i mirakul ako treba!”

siječanj 25, 2018 maxportal
Share Button

‘Prošli sam tjedan bio na jednom od svojih ljepših i sadržajnijih dolazaka i posjeta Splitu. Naravno, uključujući i službene i one osobne. Jedan od razloga bio je susret i više tema s Androm Krstulovićem Oparom, gradonačelnikom Splita’, napiso je minsitr državne imovine Goran marić‘Leži mi, po mojoj konstituciji, lošoj ili dobroj, oštriji ritam, organiziranost, dinamika. I onda vidim, nije to ništa posebno, sve to ima, sve to provodi i moj splitski domaćin, Gradonačelnik, pri posjetu Splitu.

Sve što smo dotaknuli, bilo je predmetno i na svom mjestu, pa mi  je ostalo vremena i za druge kontakte i institucije u Gradu. I k tome u Spaladium Areni pogledati susret naših rukometnih sokolova protiv Švedske.

Tako to biva u našem iskustvu: zatitraju emocije na nešto lijepo, a onda, drugi dan   doleti vijest iz splitske bolnice pa te prizemlji i ostavi bez riječi.    Ali, znam da se bez riječi i poruka ne može živjeti. Prema poznatoj latinskoj ne može biti dana bez riječi!  Upravo sam se tako i dogovorio s Oparom, da se čujemo. Želim ga pobodriti, ohrabriti, osokoliti. Poput mnogih njegovih prijatelja koji to isto žele. Dragi Andro!  Živiš puninom i širinom sa svima  nama, sa svakim svojim građaninom.  Svakodnevno  i cjelodnevno termini, zadaci, bezbrojne  teme, imena, poruke …

A sad si  sam sa svojom istinom. Osamljen u suočenju s  njom  kao njezin jedini nositelj ! Jer čovjek stoji sam sa svojom prošlom i budućom stvarnošću.  On je takav kao autorsko djelo, jedinstven i  osamljen  po svom određenju!   A upravo je tada najbliži svom Autoru i svom Tvorcu.

Ali, to za tebe nije teško nositi, nije teško odraditi! Antejski  si  nosio dnevni red jednog Dioklecijanova grada na svojim leđima … i išlo ti je ! I dalje moraš ostati takav  da bi nosio sebe, svoju stvarnost … I da ju jednako tako znalački, spremno nosiš i doneseš na tron pobjede …

Izabrao si bitku, i ne boj se ove koja slijedi! Ti znaš tko je nosio križ, učio si i naučio od Njega!  Tvoj Split, tvoj Zavičaj računa upravo na to!  Vjeruje u to, želi ti to!  Stoga je i upro prstom u tebe, izabrao te za svog  Poteštata …  Evo iznimke, potvrdili su da nisi stranac u svom Zavičaju, kako reče veliki Nazarećanin.

I da se vratim na početak da bih ispravio sebe sama: nisi sam! Evo i ova poruka potvrđuje to…   I ja  sam sam uz tebe!  (ovih dana ću ti  poslati one zaključke od prošlog tjedna koje smo pripremali za Split. Čim se vratiš u ured!)

Split zna podupirati! Taj grad od mirakula i mirakul od Grada! Budi ga dostojan i ostani  ga dostojan! Vrati se što prije!  Učini  mu ljubav. Pa i mirakul učini, ako treba.  A treba….’

Foto;facebook

Komentari
Share Button