Predstavu “Bitka za Vukovar ” vidjelo je 70.000 ljudi, pogledajte veličanstvenu večer u Torontu

svibanj 23, 2018 maxportal
Share Button

“Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku”, naziv je predstave koju je dosad pogledalo više od 70 tisuća ljudi u 145 gradova na tri kontinenta.U ponedjeljak, 28. svibnja, na zagrebačkome Velesajmu ova će se predstava održati za učenike, studente i mlade grada Zagreba, u spomen na sve Zagrepčane i zagrebačke studente koji su 1991. godine dragovoljno otišli braniti grad Vukovar, pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Damir Plavšić, koji je kao zagrebački student 1991. otišao u Vukovar braniti svoj rodni grad, naglasio je kako je važno mladima prenijeti istinu o obrambenom Domovinskom ratu.

“Naša djeca trebaju znati da smo tada, nakon 888 godina, uspjeli stvoriti svoju državu”, rekao je, među ostalim, Plavšić.

Predstava temeljena je na iskustvima i sjećanjima dvojice autora koja su sažela u svojim dvjema knjigama, “58 – HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca” i “Ne plači moj dobri anđele”.

Tamara Perc najavila je kratki koncert duhovne glazbe zbora SKAC uoči same predstave koja počinje u 19 sati. Pozvali sve mlade i ostale zainteresirane da dođu ranije na zagrebački velesajam jer će biti nekoliko sadržaja i iznenađenja uoči početka uprizorenja “Bitke za Vukovar”.

Komentari
Share Button