Premijer Plenković i drugi HDZ-ovci o kandidaturi Brune Esih

ožujak 22, 2017 maxportal
Share Button

Najavu kandidature Brune Esih, inače nezavisne zastupnice koja je ušla u Sabor na listi HDZ-a, komentirao je predsjednik stranke Andrej Plenković.Rekao je kako HDZ ima svog kandidata za gradonačelnika Zagreba Dragu Prgometa. Mislim da smo izabrali najboljeg čovjeka kojeg stranka ima u gradu. Ambicija mi je da svi članovi i birači HDZ-a glasuju za njega, rekao je Plenković.

Zanimljivo mu je, kaže, da kandidatura Brune Eisih dolazi u trenutku kada HDZ ima postotke kakve godinama nije imao, stabilnu parlamentarnu većinu, u trenutku kad je stranka profilirana čvrsto na desnom centru. Ako se ona ne pronalazi u tome, onda ćemo razgovarati i zaptati se kako je pristala doći na listu i dobiti priliku sudjelovati u radu Sabora, naglasio je Plenković.

Nije želio odgovoriti na pitanje ostaje li Esih u Klubu zastupnika HDZ-a: “Kandidature će se podnositi tek kad se raspišu izbori… vidjet ćemo”, rekao je Plenković.

Branko Bačić, saborski zastupnik HDZ-a o predsjednik Kluba zastupnika te stranke, rekao je kako nije znao da će se Bruna Esih kandidirati za Zagreb, te ustvrdio kako je ona u svojevrsnom raskoraku stavova koje iznosi danas i koje je zastupala kad je bila kandidat za prvu izbornu jedinicu.

“Kao nezavisna zastupnica ima se pravo kandidirati za čelno mjesto grada Zagreba i ja tu ne vidim ništa sporno”, rekao je Bačić. Svi stavovi i politika HDZ-a koju je osmislio i koju provodi Andrej Plenković za koju je dobio podršku članova HDZ-a i na koje se poziva gospođa Esih, je i dalje politika HDZ-a i u tom smislu se ništa nije promijenilo. Pa onda ne vidim nekih posebnih razloga zbog kojih gospođa Esih ne bi i dalje podržavala HDZ u izborima za grad Zagreb i našeg kandidata Prgometa, rekao je Bačić.

Na pitanje treba li ona ostati i dalje u Klubu zastupnika Bačić je rekao kako je stav stranke da se odnosi i suparništva na lokalnoj razini ne smiju i neće se prelamati na nacionalnoj razini. Što se tiče njezinog angažmana u Klubu, mi o tome nismo raspravljali niti ćemo, rekao je. Dodao je da će osobno s njom razgovarati kad prvi put dođe u Sabor.

D. Lukić/foto:FacebookKomentari
Share Button