RASPISAN NATJEČAJ: Vlada traži zamjenu za Mirjanu Rakić

ožujak 14, 2017 maxportal
Share Button

 Hrvatska Vlada objavila je javni poziv radi prikupljanja kandidatura za tri od ukupno sedam članova Vijeća za elektroničke medije.

Predsjednica Vijeća i ravnateljica Agencije za elektroničke medije Mirjana Rakić još je prošle godine podnijela ostavku na tu dužnosti, jedno je mjesto upražnjeno od kako je Alemka Lisinski iz Vijeća otišla u Hrvatsku narodnu banku (HNB), a članici Vijeća Vesni Roller u lipnju istječe petogodišnji mandat.

Vlada Tihomira Oreškovića je početkom prošle godine negativno ocijenila Izvješće o radu Vijeća za 2014. godinu i predložila Saboru da zbog teških propusta u izvršenju zakonskih obveza razriješi njegovu predsjednicu Rakić i sve članove.

Mirjana Rakić sredinom ožujka prošle godine sama je zatražila razrješenje s čela Vijeća objasnivši kako više nije mogla izdržati pritisak, te poručila kako nema potrebe da svi članovi VEM-a daju ostavke. Kako iz Vlade nije bilo reakcije, u svibnju je poslala i požurnicu, a onda je u lipnju Oreškovićeva Vlada ‘pala’ i uslijedili su prijevremeni izbori za Hrvatski sabor.

Članovi Vijeća imenuju se na pet godina, dužnost obavljaju profesionalno kao zaposlenici Agencije za elektroničke medije s punim radnim vremenom.

Javni poziv za troje članova Vijeća objavljen je u Narodnim novinama i na mrežnim stranicama Ministarstva kulture.

MP/foto:pxlKomentari
Share Button