Sanjin Rukavina, gradonačenlik Senja, prijavio pokušaj ubojstva

kolovoz 29, 2018 maxportal
Share Button

Sanjin Rukavina, gradonačelnik Senja  prijavio je jutros policiji pokušaj ubojstva.  Iz policije je potvrđeno da su zaprimili  kaznenu prijavu i u tijeku je kriminalistička obrada.Rukavina je jutros sa službenim automobilom imao prometnu nestreću Svetog Jurja, nakon što mu je otpao kotač, a na još dva kotača vijci su bili odvijeni.

“Zaprimili smo kaznenu prijavu i po prijavi se postupa”, rekla nam je kratko Marija Brozičević, glasnogovornica Policijske uprave ličko-senjske. Rukavina nije bio raspoložen za razgovor pravdajući se sastankom.

Rukavina na izborima  za šefa ličko-senjskog HDZ-a podupire Marijana Kustića, oponenta Darka Milinovića.

Izbori za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije trebali bi se održati 9. rujna. Za predsjednika te županijske organizacije kandidirali su se Darko Milinović koji je u siječnju ove godine dao ostavku na tu dužnost, te Marijan Kustić, koji je saborski zastupnik i jedan od direktora Hrvatskog nogometnog saveza. Šef Kustićeva stožera upravo je Rukavina.

Milinović je sinoć u Dnevniku Nove tv potvrdio da će s oko 200 članova stranke danas doći u stranačku središnjicu kako bi ih primili čelnici stranke i to predsjednik Andrej Plenković, politički tajnik Lovro Kuščević ili glavni tajnik Gordan Jandroković.

Sukob zbog Plitvica

Milinović je početkom siječnja ove godine dao  ostavku na funkciju predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije zbog nezadovoljstva kadrovskom politikom ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića.

Ćorić je novim ravnateljem NP-a Plitvička jezera imenovao Tomislava Kovačevića, a ne kandidatkinju ličko-senjskog HDZ-a Antoniju Dujmović, a Milinović je tada rekao kako u tom slučaju nije presudila struka, nego prijateljstvo izabranog ravnatelja s ministrom Ćorićem.

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće 5. siječnja raspustilo je tu organizaciju ličko-senjskog HDZ-a i za povjerenika Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije izabralo državnog tajnika u Ministarstvu uprave Darka Nekića.

M. Marković/foto: Likaonline

Komentari
Share Button