Kategorije Premium sadržaj

Sinčić suspendiran u EU parlamenu! Skinuo je sako i otkopčao hlače – video

Širi dalje

Hrvatski europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić od danas je suspendiran u Europskom parlamentu. Naime, suspenziju je zaradio zbog svog govora koji je održao 16. rujna, a tijekom kojeg se, smatraju u EU parlamentu, nedolično ponašao.



Sinčić je u govoru o siromaštvu građana optužio EU za neadekvatno nošenje s krizom koja će u bankrot otjerati milijune građana.

U jednom je trenutku skinuo sako, ostavši samo u kratkim rukavima, te je počeo raskopčavati remen na hlačama, želeći moguće demonstrirati kako će građani EU ostati “goli i bosi”.

To se očito nije svidjelo predsjedniku parlamenta Davidu Sassoli koji je njegov performans okarakterizirao kao nedolično ponašanje te ga kaznio zbog kršenja Poslovnika. Zbog spornog čina, Sinčiću se tako oduzimaju dnevnice za razdoblje od dva dana te je privremeno suspendiran.

Sinčić je kažnjen oduzimanjem dnevnice za razdoblje od dva dana, a suspenzija će trajati sedam dana tijekom kojih neće moći sudjelovati u radi parlamenta ili bilo kojim drugim aktivnosti te mu je izrečena zabrana zastupanja EP-a u međuparlamentarnim izaslanstvima i ostalim radnim tijelima u slijedećih mjesec dana.

Suspenzija na snagu stupa danas 21. listopada i traje idućih sedam dana.

Njegovo izlaganje možete vidjeti na 2:28:30.

Megy M. /Foto: screesnhot

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Plemenita periska i posidonija na poštanskim markama

Hrvatska pošta stavit će u optjecaj 9. svibnja 2024., povodom Dana Europe, dvije nove prigode…

2 sata prije

Istaknuti SDP-ovac tvrdi: “Mi ne trebamo biti stranka ljevice”

Varaždinski gradonačelnik, SDP-ovac Neven Bosilj u utorak je komentirao štrajk radnika Varteksa te situaciju u tom poduzeću.…

3 sata prije

Novi osebujan nastup Kolakušića, tvrdi da u Bruxelles ne ide zbog plaće

Predsjednik stranke Pravo i pravda Mislav Kolakušić u utorak je predstavio program za nadolazeće EU…

4 sata prije