Sinčić suspendiran u EU parlamenu! Skinuo je sako i otkopčao hlače – video

listopad 21, 2020 maxportal
Share Button

Hrvatski europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić od danas je suspendiran u Europskom parlamentu. Naime, suspenziju je zaradio zbog svog govora koji je održao 16. rujna, a tijekom kojeg se, smatraju u EU parlamentu, nedolično ponašao.Sinčić je u govoru o siromaštvu građana optužio EU za neadekvatno nošenje s krizom koja će u bankrot otjerati milijune građana.

U jednom je trenutku skinuo sako, ostavši samo u kratkim rukavima, te je počeo raskopčavati remen na hlačama, želeći moguće demonstrirati kako će građani EU ostati “goli i bosi”.

To se očito nije svidjelo predsjedniku parlamenta Davidu Sassoli koji je njegov performans okarakterizirao kao nedolično ponašanje te ga kaznio zbog kršenja Poslovnika. Zbog spornog čina, Sinčiću se tako oduzimaju dnevnice za razdoblje od dva dana te je privremeno suspendiran.

Sinčić je kažnjen oduzimanjem dnevnice za razdoblje od dva dana, a suspenzija će trajati sedam dana tijekom kojih neće moći sudjelovati u radi parlamenta ili bilo kojim drugim aktivnosti te mu je izrečena zabrana zastupanja EP-a u međuparlamentarnim izaslanstvima i ostalim radnim tijelima u slijedećih mjesec dana.

Suspenzija na snagu stupa danas 21. listopada i traje idućih sedam dana.

Njegovo izlaganje možete vidjeti na 2:28:30.

Megy M. /Foto: screesnhot

 

Komentari
Share Button