Novi žestoki napad Vidović Krišto na Plenkovića i (ne)istine o Šeksu i Udbi!

21 listopada, 2020 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Zastupnica Karolina Vidović Krišto u podužem postu ponovno se obrušila na premijera Andreja Plenkovića, spominje Budimira Lončara i njegove prijatelje u HDZ-u, a otrovne strelice odapete  su i prema HDZ-ovom veteranu Vladimiru Šeksu.Komentar Vidović Krišto, uz redakcijski komentar,  prenosimo u cijelosti.

“SVAĐA PREDSJEDNIKA I PREMIJERA, MOGUĆA NESTAŠICA LIJEKOVA I TZV. RADIKALIZACIJA – UZROČNIK JE PLENKOVIĆ KOJI NIJE DORASTAO SVOME ZADATKU

Andrej Plenković danas najavljuje institucionalni obračun s radikalizmom. Kako smo moji kolege i ja osobno, paušalno i klevetnički apostrofirani da potičemo radikalizam, a na moje javno iznesene argumente o vladi koja proizvodi i štiti korupciju, ne dobivam nijedan konkretan odgovor, ja se neću služiti klevetama, već iznošenjem činjenica.

Svi razumni ljudi postavljaju si sljedeća pitanja:

Je li Andrej Plenković, predsjednik hrvatske Vlade, potpuno izgubio doticaj s realnošću? Misli li da 2020. može represijom prekriti istinu?

A istina je sljedeća:

Ako je mjesec i pol dana poznato da se u klubu direktora Janafa Dragana Kovačevića sastaju pravosudni dužnosnici, novinari, ministri, oporbeni političari, itd., i to u vrijeme lockdowna, i nitko do sad nije odgovarao, da bi istovremeno poljoprivrednik iz Varaždinske županije, koji je odvezao gnoj na svoje polje, zbog toga bio kažnjen s 8000 kn.

Plenković se panično boji uspostave pravne države i to s razlogom. Jer kako bi se objasnila milijarda kuna u slučaju Borg, odobravanje 600 milijuna kuna za projekt Krš-Pađene, skrivanje utaje poreza od prijatelja Tedeschija, sastavljanje Vlade putem kupovanja zastupnika u prethodnom mandatu, itd.?

Doista, da imamo i p od pravne države, Plenković više ne bi bio u javnom prostoru, ne bi bio političar, a kamoli predsjednik Vlade.

Plenković ne može objasniti kako je Hrvatska za vrijeme rata imala dovoljno lijekova, a sada joj prijeti nestašica.

O Plenkovićevoj nesposobnosti najbolje govori slijedeće: zahvaljujući Budimiru Lončaru, prijatelju različitih HDZ-ovih dužnosnika (npr. Božidara Kalmete), Hrvatskoj je za vrijeme rata uveden embargo na uvoz oružja. Za manje od četiri godine Hrvatska je imala ozbiljan broj zrakoplova u svom zrakoplovstvu.

A Plenković četiri godine na računu ima novce, Hrvatska nije pod embargom, dapače, članica smo NATO-saveza – i Hrvatska nije u stanju kupiti zrakoplove. Razlog je vrlo jednostavan: Plenković, dok nije postao predsjednik Vlade, ništa nije osobno vodio. Naprosto mu je u životu bilo servirano. On je ogledni primjerak komunističke zlatne mladeži.

SVAĐA PREDSJEDNIKA I PREMIJERA, MOGUĆA NESTAŠICA LIJEKOVA I TZV. RADIKALIZACIJA – UZROČNIK JE PLENKOVIĆ KOJI NIJE…

Posted by Karolina Vidović Krišto on 21 Oktyabr 2020, Çərşənbə

Kao što se zna, bez znoja nema ni rezultata. Plenković i njegov tim isključivo se bave spletkama i utjecajem na medije. Njegovi samodopadni javni nastupi vrijeđaju zdrav razum svakog pojedinca, ne samo blokiranih, kao npr. njegovo branjenje amoralnog, brutalnog, anticivilizacijskog, antieuropskog, nepravednog ovršnog zakona.

Sve ovo stvara nervozu kod Plenkovića i njegova političkog oca Vladimira Šeksa (prema vlastitom priznanju suradnika UDBE, a prema tvrdnji Zorana Milanovića najveće štetočine hrvatskog pravosuđa), jer Hrvati jednostavno više ne žele, pa i ne mogu financirati korupciju, a usput biti vrijeđani.

Slikovito govoreći, dijete više ne puže, već je počelo trčati. Hrvati su demokratski sazreli i više ne žele tolerirati lopovluk, nepotizam i nesposobnost komunističke zlatne mladeži.

Nikakve represije tu demokratsku samosvijest ne će moći ugušiti. Ta samosvijest će dovesti do korjenitih promjena koje se u Hrvatskoj moraju dogoditi.

Hrvatska je bogata država, s ogromnim potencijalom, prekrasnih radišnih ljudi, i kad se riješimo korupcije, i kada se uspostavi vladavina prava, Hrvatska će biti bogata i stabilna država. Zato, dragi prijatelji, borba za vladavinu prava nema alternativu”, objavila je Vidović Krišto.

Činjenice su svete, komentari  slobodni

Jedno od zlatnih pravila novinarstva je “činjenice su svete, komentari su slobodni“. U postu zastupnice Vidović Krišto navedena je konkretna neistina.  U objavi  spominje Vladimira Šeksa i navodi da je “prema vlastitom priznanju suradnik UDBE, a prema tvrdnji Zorana Milanovića najveći štetočina hrvatskog pravosuđa”.

Vladimr Šeks dovodio se u kontekst suradnika Udbe, ali i kao osoba koju je Udba progonila. Objavljivani su i transkripti Šeksovih razgovora s agentima Udbe koji bi trebali sugerirati suradnički odnos, ali i Šeksov odgovor da je bio progonjen od strane Udbe.

>>> Perković u pismu iz zatvora opako optužuje Šeksa: “Osijek nije imao boljeg suradnika Udbe”

Da je Šeks bio suradnik Udbe u pismu iz zatvora u Münchenu, objavio je Josip Perković, nekad šef Udbe, pa šef  SIS-a, a danas osuđenik za organizaciju ubojstava hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića.

Na “zatvorske bilješke” Josipa Perkovića, u kojima tvrdi da “Osijek nije imao boljeg suradnika Udbe od Šeksa”,  HDZ-ova veteran je brzo odgovorio.

>>> ŠEKS O VEZAMA S UDBOM: “Nisam bio agent Udbe, Perković mi se osvećuje, a evo i zbog čega”

“Nisam surađivao sa Službom državne sigurnosti. Najbolji dokaz za to je što sam ja ’71. kao zamjenik okružnog javnog tužitelja pokrenuo kazneni postupak protiv Službe državne sigurnosti zbog nezakonitog odnošenja više tisuća pismenih pošiljaka u Centar Udbe Osijek (…)

Josip Perković je 2006. slobodno vlastoručno napisao meni pismo u kojem na početku stoji: “Povodom učestalih prozivanja da ste bili suradnik Državne sigurnosti, ja potvrđujem da to niste bili.

Šeks  navodi i da mu je Perković to napisao i u pismu 2013. godine, a na pita je zašto ga danas optužuje da je bio suradnik Udbe, Šeks je kazao:

“On je ogorčen svojom sudbinom. Mene u tom pismu optužuje da sam jedan od glavnih krivaca zašto je on izručen i osuđen na doživotni zatvor pred njemačkim sudom. Šeks nije imao nikakvog utjecaja na njegovu zlu sudbinu. Niti sam ja izručio Perkovića niti sam ga osudio. On je najodgovorniji, što piše iz obrazloženja presude, za svoje izručenje i za svoju kaznu doživotnog zatvora”, kazao je Šeks.

Zaključno, Šeks se dovodio u kontekst Udbe; bilo kao suradnik ili kao progonjen od Udbe, ali nikad nije priznao da je radio za Udbu.

M. Marković/Foto:FaH/pxll

 


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •