VIDEO: Partizani danas marširali Zagrebom, ponašaju se kao da je 1945. godina

svibanj 8, 2018 maxportal
Share Button

STOTINJAK sudionika marša, koju su nazvali, “Besmrtnog partizanskog odreda”, okupilo se u utorak na Trgu žrtava fašizma, noseći znakovlje  sa zvijezdom petokrakom i fotografijama poginulih boraca NOB-aNa početku povorke istaknuti su veliki transparent s natpisom “Besmrtni partizanski odred” i zastave Hrvatske sa zvijezdom petokrakom, Europske unije i Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske (SABA).

Njih dvjestotinjak s Trgu žrtava fašizma došetalo je do Trga Republike Hrvatske, za mnoge od njih nikad prežaljenog Trga maršala Tita, pjevajući partizanske pjesme i mašući zastavama Hrvatske, Europske unije i Jugoslavije.

Marš je podržalo itridesetak pripadnika ruske nacionalne manjine u Zagrebu. Oni su na reveru nosili narančasto crnu vrpcu – orden svetog Georgija.


Predsjednik SABA-e Franjo Habulin izjavio je novinarima da je cilj današnje akcije senzibiliziranje javnosti prema ljudima koji su svoje živote ugradili u slobodnu, tada Federalnu Hrvatsku, a danas Republiku Hrvatsku.

Istaknuo je da prvi puta organiziraju marš pod nazivom “Besmrtni partizanski odred” za Dan oslobođenja Zagreba, koji je bio prije 73 godine, a nada se da će iduće godine biti još više ljudi.

Najavio je da će u srijedu u povodu Dana pobjede biti organizirana svečana akademija u Hrvatskom glazbenom zavodu na kojoj će sudjelovati i potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić.

Po šumama i gorama naše zemlje ponosne idu čete partizana, slavu borbe pronose”, pjevali su sudionici o zemlji koja više ne postoji.

I onu “Sa Ovčara i Kablara (dvije planine u Srbiji) čobanica progovara…..”

Netko bi im trebao reći da je umro drug Tito i da se raspalo sve na čemu je počivala njegova moć – SFRJ, JNA, Partija, bratstvo i jedinstvo, socijalizam i socijalističko samoupravljanje.

MP/Foto:press

Komentari
Share Button