Kategorije Sport

Hrvati u finalu Wimbledona nakon četiri sata drame! Mektiću razbijena usta! – video

Širi dalje

Najbolji  hrvatski teniski par i branitelji wimbledonskog naslova Mate Pavić i Nikola Mektić izborili su finale Wimbledona nakon duge borbe protiv kolumbijskog para Juaan Sebastiana Cabala i Roberta Faraha, koja je završena s ukupnih 3:2 (7:6,6:7,6:4,2:6,6:7) u setovima.



U meču prepunom sjajnih poena  Pavić i Mektić izborili su još jedno finale Grand Slama. Odlučujući peti set  prelomili u tie breaku.

Hrvati su nakon više od 4 sata borbe u pet setova uspjeli srušiti Kolumbicije te će tako prošlogodišnji naslov u subotu braniti protiv Australaca Matthewa Ebdena i Maxa Purcella.

Hrvatski i kolumbijski par odigrali su fantastičan meč prepun obrata, ali brojnih zanimljivosti. Bio je to neobičan meč u kojem je Pavić ozlijedio desnu ruku, Mektić dobio reketom po usnici, a nakon trećeg seta uslijedila je pauza kako bi se zatvorio krov, no meganizam je zapinjao pa se sve odužilo.

Situaciju je prepoznao i Farah i pridružio se poziranju, a sve su dakako uhvatile kamere. Trenutak za pamćenje koji možete pogledati OVDJE.

U odlučujućem, petom setu oba su para čvrsto držala servise do rezultata 5-4 kada su Kolumbijci na Mektićev servis došli do meč lopte. Srećom, hrvatski par se izvukao i odveo meč u “super tie-break” u kojem je hrvatska kombinacija nakon 3-3 osvojila sedam od sljedećih osam poena.

U finalu će imati prilike osvojiti drugi zajednički Grand Slam naslov, godinu dana nakon što su prvi osvojili na istom mjestu, što im je uz olimpijsko zlato iz Tokija i Davis kup iz 2018. najveći uspjeh u karijeri.

Pavić ima još četiri Grand Slama s četvero različitih partnera u muškoj i mješovitoj konkurenciji, a Mektić je u mješovitoj konkurenciji osvoji Australian Open. Ova pobjeda bila im je 13. u nizu, a ove godine osvojili su tri naslova, u Wueensu, Ženevi i Rimu.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

“Bljesak slobode” u Okučanima: “Poezija je i vrsta oružja u miru”

Već treću godinu, kao uvod u središnji dio obilježavanja vojno-redarstvene operacije Bljesak, Narodna knjižnica u…

15 minuta prije

Kolindi posao cvjeta. Lani je prijavila dobit 146,9 tisuća eura

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović predala je financijsko izvješće za 2023. godinu i prijavila ukupan…

30 minuta prije

Srušen svjetski rekord u skijaškim skokovima. Pogledajte let od 291 metara

Japanski  skijaš-skakač Ryoyu Kobayashi postavio je na Islandu neslužbeni svjetski rekord preletjevši 291 metar, što…

13 sati prije