Oluja u Budimpešti: Srpski izbornik za poraz od Hrvatske okrivio suce

srpanj 28, 2017 maxportal
Share Button
Srpski izbornik čestitao je hrvatskim vaterpolistima na velikoj pobjedi u Budimpešti, ali i priznao da nakon mnogo godina u sportu još uvijek ne razumije pravila vaterpola, aludirajući na sudački kriterij koji je tema nakon gotovo svake utakmice. 

Hrvatska je u izuzetno dramatičnom polufinalu svladala srpske vaterpoliste 12:11 i tako nanijela poraz selekciji koja je dominirala sportom posljednjih godina, osvojivši sve što se moglo osvojiti.

Bio je to udarac za izbornika Dejana Savića koji otkad vodi Srbiju niže same pobjede na velikim natjecanjima, a nakon susreta korektno je čestitao protivniku, ali i dao zanimljivu izjavu iz koje se dalo iščitati da nije zadovoljan suđenjem.

“Čestitam Hrvatskoj na zasluženoj pobjedi. Mogu reći da su ušli fizički jako u utakmicu, pokazali spremnost. S druge strane, mi se nismo uspijevali braniti s igračem manje i nevjerojatno je kako iz godine u godinu i iz dana u dan shvaćam da ne znam pravila ove igre,” riječi su trofejnog trenera na čelu Srbije.

 

Za razliku od izbornika igrači mu nisu tražili nikakav alibi u djeliteljima pravde.

“Nismo bili na pravoj razini u obrani. Bilo je lakih golova koliko hoćeš, sigurno pet -šest. Ostavljali smo ih u šansama odakle ne mogu promašiti. To je glavni razlog poraza. Zaslužili su, stalno su tu, svaka im čast na igri. Večeras su bili bolji. Tri gola na kraju četvrtine je manjak koncentracije, loše postavljanje, posebno kada smo bili svi u igri šest na šest. Njihov centar nam je dao dva gola sa dva metra, na to nismo navikli. Nije ovo tragično kada se vidi kako smo igrali”, rekao je Andrija Prlainović, strijelac šest golova

“Očekivano je da jednom padnemo. Nismo se nadali ovdje, vjerovali smo u osvajanje turnira. Pad je logičan, ali ovdje nismo poštovali naše golmane koji su ispaštali za naše odluke u obrani. Verujem i nadam se trećem mjestu. Svaka završnica četvrtine ih je vraćala u utakmicu. Gluposti su nas dovele do poraza. To je odlučilo, prije svega ono što smo radili u obrani”, dodao je Duško Pijetlović.

Srpski vaterpolisti u Budimpešti su branili  titulu osvojenu prije dvije godine u Kazanju, a u subotu će za broncu boriti s Grčkom.

Hrvatska u subotu u finalu igra protiv Mađarske.

MP/foto:pxllKomentari
Share Button