Otkaz Srbinu koji je mijenjao prezime jer se srami srpskog porijekla

lipanj 25, 2020 maxportal
Share Button

Nestor El Maestro više nije trener nogometaša Sturma iz Graza. Nestor El Maestro inače je rođen kao Nestor Jevtić, a ovaj 37-godišnjak dva je puta mijenjao prezime.Riječ je o treneru rodom iz Beograda koji je na klupi Sturma proveo godinu dana. Široj javnosti poznat je po izjavama u kojima je rekao da se srami svog srpskog porijekla, a u redovima Sturma nije uspio ponoviti ranije dobre rezultate ostvarene u Spartaku iz Trnave i sofijskom CSKA-u.

Ukupno je na klupi Sturma ostvario 13 pobjeda, 5 remija i 14 poraza te momčad ostavlja na šestom mjestu na ljestvici sa četiri boda manje od pozicija koje vode u Europu.

Osim Nestora smijenjen je i njegov brat Nikon El Maestro, koji mu je bio pomoćnik, a naslijedili su ih Thomas Hösele i David Tauschmann.

Nestor El Maestro inače je rođen kao Nestor Jevtić, a ovaj 37-godišnjak dva je puta mijenjao prezime. Tijekom devedesetih otišao je u Englesku, a u jednom je intervjuu za Guardian izjavio:

“Zapravo sam dva puta mijenjao prezime. Prvi put kada sam imao 16 ili 17 htio sam se riješiti onog ić. Najprije sam promijenio svoje ime u John Smith ili nešto slično. Nekoliko godina kasnije, kad mi je bilo oko 18, počeo sam da se osjećam kao lažnjak i pomalo glupo s tim imenom, pa sam se vratio svom izvornom imenu koje mi se odvijek i sviđalo – Nestor.

Nakon toliko godina u Engleskoj osjećao sam se kao Britanac, a bilo me malo sram što sam iz Srbije koja je tada bila u svijetu poznata kao agresor. Tiraninu Slobodanu Miloševiću čije je prezime završavalo kao moje sudilo se tada za ratne zločine”, izjavio je Nestor.

Megy M. /Foto: press

 

Komentari
Share Button