Poreznici u Španjolskoj traže dodatnih 1,2 milijuna eura od Modrića

rujan 16, 2018 maxportal
Share Button

Španjolska porezna uprava traži od kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića da plati dodatnih 1,2 milijuna eura zbog neplaćenog poreza iz 2012. godine, kada je došao u Real Madrid, pišu u petak novine El Mundo pozivajući se na neimenovani izvor iz porezne uprave.Modrić je te godine proveo samo četiri mjeseca u Španjolskoj, od kolovoza kada je stigao iz londonskog Tottenhama do prosinca, pa je većinu poreza platio u Engleskoj. Prema pisanju “El Munda”, porezna uprava tvrdi da je sav iznos trebao uplatiti u Španjolskoj te se njegov odvjetnik žalio na taj zahtjev.

Ranije je porezna uprava tražila od Modrića da plati 870.728 eura, optuživši ga za utaju poreza 2013. i 2014. godine. Vezni igrač prihode od sponzora dobivao je na račun tvrtke koju je osnovao u Luksemburgu, a španjolsko državno odvjetništvo ustvrdilo je da je riječ o fiktivnoj kompaniji bez opreme i zaposlenika koja se ne bavi upravljanjem imidža nogometaša, već kako porez ne bi bio plaćen u Španjolskoj.

Taj slučaj još uvijek nije zatvoren jer je financijska policija pronašla račun ili depozit na ime Luke Modrića u banci Barclays na britanskom otoku Man, smještenom između Velike Britanije i Irske.

Dok ne sazna o kakvoj je financijskoj imovini riječ te je li porez trebao biti plaćen u Španjolskoj, istražni sudac pored Madrida nije zaključio slučaj vezan uz tvrtku u Luksemburg.

MP/Foto:AFP

Komentari
Share Button