Kategorije Sport

Rijeka je prvi finalist Kupa, Smolčić presudio Lokosima

Širi dalje

Rijeka  je prvi finalist ovosezonskog SuperSport Hrvatskog kupa. Momčad Željka Sopića je u polufinalu u Kranjčevićevoj pobijedila Lokomotivu 1:0 pogotkom Ivana Smolčića sredinom drugog poluvremena.



Rijeka je bolje ušla u utakmicu te je u uvodnih deset minuta imala dvije solidne prilike preko Marca Pašalića i Dejana Petroviča, da bi se u 15. minuti u velikoj šansi našao Mirko Marić.

Bila je to očekivano čvrsta utakmica, a prvi su zaprijetili gosti u 6. minuti, no udarac Marca Pašalića glavom je završi preko vratnice. Dvije minute kasnije Rijeka je imala još jednu priliku, Dejan Petrović je nakon dugačkog proigravanja Stjepana Radeljića bio u izglednoj poziciji, ali je njegov udarac Smakaj blokirao.

Rijeka je svoju najbolju priliku u prvom dijelu imala u 15. minuti kada je branič Lokomotive Mateo Marić nespretno proigrao svog brata Mirka koji igra za Rijeku, a ovaj je iz okreta, u padu, pucao ravno u Nikolu Čavlinu.

Lokomotiva također bila opasna, ali bez konkretnog učinka

Prvu veliku priliku Lokomotova je imala u 32. minuti, Marin Leovac je odličnom povratnom loptom uposlio Duju Čopa koji je primio loptu na 14 metara i pucao, ali je njegov udarac blokorao Niko Galešić.

“Lokosi” su u nastavku akcije imali još jednu veliku priliku. Branimir Kalaica je nakon kornera s desne strane pucao glavom, no lopta je na puto do gola pogodila Roberta Mudražiju koji je nije uspio skrenuti loptu u mrežu.

Smolčić odlučio pobjednika

Na otvaranju drugog dijela prva je zaprijetila Lokomotiva u 51. minuti. Nakon prodora Frana Žilinskog lopta se odbila do Matea Marića koji je sa 15-ak metara pucao preko gola. Dvije minute kasnije Pašalić je sjajno prošao i pucao u bliži kut Čavline, ali je golman Lokomotive bio spreman odbovši loptu u korner.

U 70. minuti napokon smo vidjeli i prvi pogodak. Pašalić je ubacio iz kornera, a Smolčić najviše skočio na prvoj vratnici i glavom pogodio iza Čavline.

Lokomotiva je do kraja susreta prijetila, imala je nekoliko poluprilika, ali nije uspjela izjednačiti. U 86. minuti je sa 25 metara pucao Art Smakaj, ali je Martin Zlomislić je bio siguran. Minuti kasnije pucao je i Marin Šotiček, ali Zlomislić je odbio u korner. U petoj minuti nadoknade pucao je i Čop, ali pored gola.

Rijeka je tako izborila svoje deveto finale Kupa, a u dosadašnjih osam finala šest puta je slavila. Posljednji put 2020.  Lokomotiva nije uspjela izboriti i svoje treće finale, a u prethodna dva (2020, 2013) je upisala poraze.

Finale Kupa se igra na dvije utakmice, prva je 15. svibnja, a uzvrat je na Dan državnosti, 30. svibnja.

U drugom polufinalu od 19.00 sati na Poljudu se sastaju Hajduk Dinamo.

M.M. /Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Sabor sa 79 glasova potvrdo novu vladu Andreja Plenkovića

Mjesec dana od izbora Hrvatska je dobila novu Vladu, treću kojoj je na čelu Andrej…

25 minuta prije

Plenković u Saboru: Ostajem još dugo s vama. I opet ću vas pobjediti

Više od 80 zastupnika javilo se u petak za replike budućem premijeru Andreju Plenkoviću nakon…

33 minute prije

Plenković: Vidjet ćemo zašto je tjednik Novosti problematičan

Premijer Andrej Planković rekao je u petak tijekom predstavljanja programa vlade u Saboru da će…

39 minuta prije