Tenski svijet šokiran, u Srbiji zabrinuti: ‘Od Đokovića su ostali samo kost i koža’

ožujak 6, 2017 maxportal
Share Button

SVI se slažu da je Đoković previše smršavio i da sa svojim načinom ishrane ne može više igrati vrhunski tenis. Dovoljno je pogledati fotografije s nedavnih turnira.

Otkako se 2007. godine probio u svjetski vrh, Novak Đoković nikad nije bio gori na startu sezone. Osvojio je samo jedan turnir, onaj najniže ATP razine te doživio dva šokantna poraza na Australian Openu i u Acapulcu.


Svi se pitaju što se događa s tenisačem koji je samo prije godinu dana bio uvjerljivo najbolji na svijetu. U Srbiji su pronašli razlog za lošije igre – Đoković je premršav.

Objavljena je fotografija na kojoj se drugom tenisaču svijeta vide rebra, a srpski mediji je objavljuju pod naslovom “Od mišićavog gladijatora ostali su samo kost i koža”.  Otkad se pojavio na ATP turu, nikad nije bio mršaviji, ocrtavaju mu se rebra, a i smanjila se masa njegovih bicepsa i tricepsa. Kao takav ne može odgovoriti na zahtjeve profesionalnog tenisa.

Iako masa nikad nije bila njegov adut, Đoković je dodatno smršavio nakon što je promijenio prehranu, a mnogi stručnjaci u tome vide najveći razlog njegova igračkog i rezultatskog pada.

Tenisačica Martina Navratilova bila šokirana Novakovim izgledom na startu sezone u Dohi. Smatra da će se mršaviji puno više umarati u teškim razmjenama s najboljim tenisačima svijeta.

I bivši izbornik Davis Cup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović smatra da je to jedan od razloga Đokovićeva pada.”Mršav je i volio bih da ima nekoliko kilograma više i da bude agresivniji”, poručio je Obradović tenisaču koji je prešao na vegansku prehranu.

Slično misli i legendarni trener Nikola Pilić koji je Đokoviću poručio poručio da mu nedostaje kilograma i da bi puno bolje igrao kada bi se vratio na staru kilažu.

Đoković je na vrhuncu karijere imao skoro savršeno tijelo za tenis; idealan omjer mišića i težine. Bio je gibak, a u isto vrijeme dovoljno snažan za najveće napore. Njegov način prehrane uzeo je danak, dovoljno je pogledati fotografije s nedavnih turnira.

A možda je lošim rezultatima kumovao i prekid suradnje s Borisom Beckerom.

MP/foto:gettyKomentari
Share Button