Kategorije Sport

VIDEO: Na današnji dan postignut je jedan od najljepših golova u povijesti nogometa

Širi dalje

Na današnji dan, prije točno pet godina Robin Van Persie zabio je u utakmici između Nizozemske i Španjolske na Svjetskom prvenstvu u Brazilu (5-1) jedan od najljepših golova glavom u povijesti nogometa.



Iako je najboljim golom prvenstva službeno je na kraju proglašen volej Jamesa Rodrigueza u utakmici između Kolumbije i Urugvaja, pogodak Robin Van Persieja obilježio je Svjetsko prvenstvo i za mnoge je najupečatljiviji trenutak u Brazilu.

Gol pao je u 44. minuti utakmice prvog kola skupine B u kojoj su Nizozemci nakon preokreta razbili aktualne svjetske prvake.

https://twitter.com/FourFourTwo/status/1139188782899634183?ref_src=twsrc%5Etfw

Spominjalo se da je gol postignut iz zaleđa, no o tome nema ni govora. To navode samo oni koji o nogometnu malo znaju. Ili se žele praviti važni jer imaju drugačije mišljenje od ostalih.

Nizozemska je kasnije dogurala do polufinala u kojem je nakon raspucavanja poražena od Argentine. U utakmici za treće mjesto pobijedili su Brazil 3-0.

Prvenstvo je osvojila Njemačke nakon što je u finalnom dvoboju na Maracani u Rio de Janeiru nakon produžetaka pobijedila Argentinu 1-0. Gol odluke postigao je Mario Goetze u 113. minuti.

Megy M. /Foto:getty

 


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Vedrana Rudan objavila da ima rak, već je operirana u Zagrebu

Vedrana Rudan objavila je da ima rak. Iz njezinog bloga može se zaključiti da je…

42 minute prije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

3 sata prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

5 sati prije