Vijenci i svijeće za Bad Blue Boyse poginule u Domovinskom ratu

svibanj 13, 2019 maxportal
Share Button

Na godišnjicu neodigrane utakmice Dinamo-Crvena zvezda 13. svibnja 1990.  ispod maksimirske tribine brojni su  zapalili svijeću za sve pripadnike BBB koji su kao hrvatski branitelji dali svoj život za slobodnu Hrvatsku.Od političkih stranaka poginulih se sjetili samo Neovisni za Hrvatsku, čiji je politički tajnik Zlatko Hasanbegović, bio istaknuti član Bad Blue Boysa.

Danas su se Davorin Karačić, Krešimir Kartelo i Ivica Jularić iz Crnih mambi došli pokloniti BBB poginulim u Domovinskom ratu.

“U čast i na spomen svima koji su na današnji dan 1990. na Dinamovom stadionu odlučno pokazali zube velikosrpskim provokatorima. Zauvijek će živjeti u našim srcima oni koji su se prvi odazvali obrani domovine i nesebično za jedinu nam Hrvatsku spremno život dali”, kazali su.

Tijekom Domovinskog rata brojni navijači Dinama branili su hrvatsku grudu. Bilo ih je u redovima Policije, Zbora Narodne garde i HOS-a.

Rame uz rame s navijačima ostalih hrvatskih klubova BBB su prolazili ratišta od Vukovara do Prevlake. Mnogi od njih nikada se nisu vratili na “svoj Sjever”.

R.I./ Foto:I. Jularić

 

Komentari
Share Button

TAG