Kategorije Sport

VIKTORIJA – DINAMO 2-1 Od euforije do šoka: Modri poveli, Česi okrenuli – video

Širi dalje

U prvom susretu 16-ine finala Europske lige Dinamo je u Plzenu izgubio od Viktorije sa 1-2, premda su ‘modri’ vodili na poluvremenu.



Kao što se i očekivalo bila je ovo tvrda i čvrsta utakmica, a češki sastav je dokazao kako nije slučajno igrao Ligu prvaka ove sezone osvojivši treće mjesto u svojoj skupini.

Dinamo je poveo u 41. minuti sjajnim golom Dania Olma nakon odlične asistencije Brune Petkovića. Viktorija je izjednačila u 54. minuti golom Ludeka Pernice, a isti je igrač u 83. minuti preokrenuo rezultat.

Nažalost, uoči, ali i za vrijeme utakmice došlo je do sukoba između BBB-a i češke policije. Policija je oko dva sata prije početka susreta pred stadion dopratila oko 1500 navijača Dinama, no samo njih 400-tinjak je imalo ulaznice pa je došlo do sukoba. Nezadovoljni zbog nepuštanja na stadion, BBB-ovci su napali malobrojne redare i policajce bacajući na njih baklje. Kako je češkoj policiji vrlo brzo stiglo pojačanje, situacija se smirila nakon 15-ak minuta.

Dinamo je posljednji put dohvatio euro-proljeće u sezoni 1969/70. plasiravši se u četvrtfinale Kupa pobjednika kupova u kojem je ispao od Schalkea. Dinamo je tada izbacio Slovan iz Bratislave te Olympique Marseille, a potom izgubio obje utakmice od momčadi iz Gelsenkirchena (1-3, 0-1).

Ove sezone ‘modri’ su osvojili prvo mjesto u skupini D ispred Fenerbahčea, Spartaka iz Trnave i Anderlechta. U šest utakmica upisali su četiri pobjede i dva neodlučena ishoda uz razliku pogodaka 11-3.

Viktorija je europski put započela u Ligi prvaka, a u skupini G je zauzela treće mjesto iza Reala i Rome, a ispred moskovskog CSKA.

Viktoria – Dinamo 2:1 (0:1)

Plzen – Doosan Arena. Gledatelja 10.000.
Prva utakmica šesnaestine-finala Europske lige: Viktoria – Dinamo 2:1 (0:1).
Sudac: Serdar Gözübüyük (Nizozemska) – 6,5.
Strijelci: 0:1 Olmo (41), 1:1 Pernica (54), 2:1 Pernica (83).
Najbolji igrač: Ludek Pernica (Viktoria).
Žuti kartoni: Hubnik, Prochazka, Kovarik (Viktoria); Stojanović, Leovac (Dinamo).

Viktoria (4-2-3-1): Kozačik (6) – Havel (5,5), Pernica (7,5), Hubnik (6), Kovarik (5,5) – Horava (6), Hrošovsky (7) – Ekpai (5,5) (od 70. Petržela -), Čermak (5,5) (od 46. Prochazka 7), Kayamba (5,5) – Beauguel (7) (od 81. Chory -).

Dinamo (4-1-4-1): Livaković (6) – Stojanović (5,5), Theophile (5,5), Dilaver (6), Leovac (5,5) – Ademi (6) – Šitum (5,5) (od 64. Moro -), Gojak (6), Olmo (7,5), Oršić (6,5) – Petković (7).

Uzvratni susret je 21. veljače na stadionu Maksimir u 19 sati.

Megy Matičić/Foto:FaH


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

9 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

10 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

13 sati prije