Ministar Ante Šprlje je Mostov Titanik

veljača 24, 2017 maxportal
Share Button

Mostov ministar pravosuđa Ante Šprlje trenutno je jedan od najodgovornijih za multiplikaciju kriminala u državi kao posljedica nečinjenja Ministarstva pravosuđa na brojne prijave protiv više visokopozicioniranih službenih osoba Državnog odvjetništva.Po brojnim prijavama  nije poduzeto apsolutno ništa kako bi se prije svega otklonio i sankcionirao kriminal unutar pravosuđa koji je po mišljenju Šprlje samo djelomično korumpiran.

Svojim istupima u javnosti koji više nalikuju na istupe glasnogovornika i odvjetnika glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, a ne kompetentnog i odgovornog ministra pravosuđa što je već do sada u javnosti i među biračima otvorilo opravdanu sumnju u vjerodostojnost MOST-a kao političke opcije i alternative koji bi preuzela ulogu zaštitnika i  čuvara nacionalnih interesa.

Posljednje ubojstvo 18-godišnje djevojke u Zagrebu, slučaj pretučene supruge bivšeg ministra Borisa Lalovca u kojem državno odvjetništvo još uvijek nije provelo niti izvide, slučaj Saucha u kojem DORH nije mjesecima postupao a nakon medijskih istupa proveo istragu a da nije niti izvršio pretragu doma osumnjičenog Sauche, samo su neki od tisuće razloga zbog kojih je potrebna ne samo smjena glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i svih nadležnih čelnih osoba u hijerarhiji, već i njihova odgovornost koja je propisana zakonom.

Postupanje državnog odvjetnika i rokovi trajanja istrage propisano je zakonom, a prekoračenje zakonskih rokova koji su neproduživi razlozi su za smjenu glavnog državnog odvjetnika i svih odgovornih koji su tu zakonski obvezu prekršili.

Da je Državno odvjetništvo pravodobno reagiralo i postupalo u skladu sa zakonom i propisanim procedurama, 18-godišnja djevojka iz Zagreba ne bi bila okrutno ubijena.

Da je ministar Šprlje pravodobno proveo inspekcijske nadzore nad radom DORH-a i USKOK-a, već odavno bi bili razriješeni i Dinko Cvitan i svi koji već godinama narušavaju pravnu sigurnost svih nas građana Lijepe naše.

No kako pravovremene reakcije nije bilo, ne preostaje ništa drugo no smjena i Dinka Cvitana i Ante Šprlje, pa redom svih onih kojima je obnašanje službene dužnosti u svrhu zadovoljenja osobnih interesa i ambicija kojima nisu dorasli.

Na potezu su MOST, Vlada RH i SABOR RH kojim predsjedava celnik MOST-a Božo Petrov.

Ili pak obmanjeni i prevareni građani i birači koji su na prethodnim izborima svoj glas dali MOST-u.

D. Lukić/fotoKomentari
Share Button