BRAVO BARAKUDE: Hrvatska je svjetski prvak – Nakon Srbije pala i Mađarska

srpanj 29, 2017 maxportal
Share Button

HRVATSKA vaterpolo reprezentacija u finalu svjetskog prvenstva u Budimpešti osvojila zlato pobijedivši Mađare 8:6 (4:0, 0:2, 2:2, 2:2).Tri gola za Hrvatsku postigao je Sandro Sukno, dva Javier Garcia, a po jednoga Marko MacanLuka Lončar i Maro Joković. Za Mađarsku je tri gola postigao Marton Vamos, a po jednoga Bela Torok, Kristian Peter Hanhercz i Balasz Erdelyi.

Za Hrvatsku je to drugi naslov u povijesti, točno 10 godina nakon Melbournea 2007. kada je u polufinalu pobijedila Srbiju a u finalu također svladala Mađarsku.

ČETVRTINA 2:2 (Sukno, Sukno, Vamos, Vamos)

Sukno je prvi došao do lopte, ali uspjeli su je nekako Mađari ugrabiti i imat će prvi napad. Bijač brani, sakuplja desetu obranu. Sukno zabija! Vamos uzvraća. Šetka je pogodio stativu. To je već peti put da smo uzdrmali stativu. Mađari zovu time-out na 3 minute do kraja. Vamos je opet pogodio. Sukno je pogodio! Bijač brani! Još je 1:50 do kraja. Vamos je sada promašio, minuta do kraja! Prekršaj u napadu se svira Mađarima. Tucak zove time-out na 33 sekunde do kraja. Imamo napad i dva razlike! Ovo ne možemo i ne smijemo izgubiti! Harai je dobio crveni. Kraaaj!!! Hrvatska je prvak svijeta!

 

3. ČETVRTINA 2:2 (Garcia, Garcia; Erdelyi, Manherz)

Vukičević je uspio uzeti lptu i Hrvatzska ima prvi napad. Erdelyi je zabio. Joković je zatresao stativu. Varga je na drugoj strani također pogodio stativu. Mađari zovu time-out na malo manje od 4 minute do kraja. Mi smo već peko 12 minuta bez gola. Manherz je pogodio za izjednačenje. Garcia je konačno pogodio. Hrvatska je zabila nakon 14 minuta. Ponovno Garcia! Kakav udarac, kava bomba iz daljine! Buljubašić je zatresao stativu. Dobro je, idemo u zadnju četvrtinu s dva razlike!

2. ČETVRTINA 0:2 (Vamos, Torok)

Ponovno Mađari imaju prvi napad. Vamos je zabio prvi gol domaćina nakon ukupno osam i pol minuta igre. Garcia je promašio iz daljine, a Torok zabio na drugoj strani. Bušlje je zatresao prečku s igačem više, a nakon toga i Vukićević pogađa prečku. Nije nas išlo u ovoj četvrtini, ali imamo dva razilke na pola utakmice.

1. ČETVRTINA 4:0 (Sukno, Lončar, Joković, Lončar)

Počelo je! Prvi napad Mađarima. Sukno je pogodio! Odlična akcija i uplivavanje Sandra koji je ostao sam pred golmanom domaćina.  Odlično branimo njihove napade, a s igračem više smo zabili preko Lončara!

Novi gol, imamo tri razlike! Proradila je veza iz Juga. Garcia je odlično ‘izbacio’ Jokovića u polukontri, a Maro je pogodio za 3:0! Bijač je odlično skinuo jednu polukontru, a Tucak zvao time-out na minutu do kraja. Lončar je pogodio za četiri razlike! Kakva četvrtina naših!

MP/foto:press

 Komentari
Share Button