Brodski portal objavio video: Evo dokaza da Crodux laže – benzin šest dana nesmetano curi u zemlju

travanj 3, 2018 maxportal
Share Button
Novinari lokalnog portala SBplus danas su objavili video za koju tvrde da dokazuje kako benzin, suprotno  tvrdnjama iz Croduxa, i danas još uvijek istječe iz cijevi. 

 

“Nazočni kažu, za dva sata, slobodnim padom, bez pritiska u cijevi, isteklo je tri kubika benzina”, piše SBplus.

Direktor Crodux energetike Branko Radošević danas je, na mjestu gdje se poduzimaju mjere sanacije onečišćenih površina u Slavonskom Brodu, ponovio stajalište te tvrtke kako taj incident ne može biti povezan s onečišćenjem vode na vodocrpilištu s kojeg se opskrbljuju grad i okolic

“Pouzdano ne mogu tvrditi je li iscurilo 150 ili 200 litara. Ono što mogu tvrditi je da smo pokupili svu tekućinu koja je istekla i koju smo našli s vodom. Tekućina je pokupljena i zbrinuta na sigurno mjesto.

Ostali dio tekućine vjerojatno ćemo naći u zemlji ako ju je zemlja usisala”, rekao je Radošević te odbio komentirati tvrdnje slavonskobrodskog gradonačelnika kako je moguće da je isteklo i desetak tisuća litara naftnih derivata.

Portal SBplus je objavio video uz poratni tekst: “Nazočni kažu, za dva sata, slobodnim padom, bez pritiska u cijevi, isteklo je tri kubika benzina.”

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara, pak, od prvog dana govori kako nisu poduzete sve potrebne mjere na tlu natopljenom naftom. Kaže da nisu poduzete sve mjere na velikom dijelu tla natopljenom naftom.

“Iz Croduxa su se postavili kao ljudi koji saniraju, a svemu su pristupili neozbiljno, spaljena trava je na pojedinim dijelovima samo sastrugana. Grad nije dobio dojavu da se išta radi na produktovodu. Da nismo dignuli na noge ministarstva, mi bismo i dalje pili tu vodu”, kazao je kada je saznao za ekološku katastrofu.

“Nisu poduzete sve mjere na velikom dijelu tla natopljenom naftom. Sve što ide u tlo, pronađe put do nas. Kap nafte može zagaditi velike količine pitke vode. Nisam očekivao onečišćenje toliko brzo. Dopuštene koncentracije navedenih tvari iznose 50, a u uzorcima je pronađeno 400 do 700, kazao je brodski gradonačelnik nakon što je saznao za ekološku nesreću. Ili ima opravdanosti tvrditi kako je riječ tek o incidentu.

Lolani portal podsjetio je i na oprečne ijkave čelnog čovjeka Croduxa:

Ovako je govorio Čermakov čovjek Branko Radošević 28. ožujka 2018. u 15 sati.

Šest dana, ili točnije 143 sata, nakon što je Čermakova tvrtka Crodux energetika, 28. ožujka u jutarnjim satima, uzrokovala ekološki incident, konačno je bagerima dopušteno ukloniti zemlju na mjestu događaja kako bi bilo utvrđeno u kakvom je stanju produktovod.

Čim je policijski službenik primjetio kako se netko kreće u blizini događanja, a nije Čermakov čovjek, odmah je energično  intervenirao te prisutnog novinara i dva gradska pročelnika, udaljio s mjesta nesreće.

Nakon toga, s mjesta događaja udaljio je gradonačelnika Mirka Dusparu.

Ovako je Čermakov čovjek Branko Radošević govorio 03. travnja 2018. u 11:15 sati.

MP/Foto:SBplus


Komentari
Share Button