Brojni mediji u Europi prenose tekst s Maxportala – hrvatska policija je nemoćna

svibanj 15, 2018 maxportal
Share Button

“Ova ekskluzivna fotografija, nastale blizu hrvatske granice, objavljena u online časopisu Maxportal.hr” , piše austrijski wochenblick.at i prenosi informacije iz teksta o novoj migrantstkoj ruti koja iz iz BiH preko Hrvatske vodi prema srednjoj Europi.Tekst s ekskluzivnim fotografijama objavili smo u subotu, a preuzelo ga je desetak utjecajnih portala u zemljama srednje Europe portala.

Posebnu pozornost toj temi posvetili su mediji u Austriji, Mađarskoj, Češkoj i Slovačkoj.

Svi navode informacije iz BiH, u kojoj se trenutno, prema procjenama, nalazi  oko 50.000 migranata i kojima je ta zemlja usputna stanica prema Njemačkoj.

Austrijski wochenblick.at  u tekstu pod naslovom Šutnja u medijima: Tražitelji azila sada dolaze u Austriju preko Hrvatske piše o tajnoj migrantkoj ruti  kojom azilanti u Austriju dolaze preko Hrvatske. a o čemu se šuti u medijima

Prije nekoliko dana velika skupina ilegalnih imigranata prelazila je područje u blizini Budačke Rijeke kod Karlovca između 13.00 i 14.00 sati (Karllovac). Oni su iz smjera grada koji se nalazi na krajnjem sjeveru Bosne i Hercegovine Velika Kladu š su došli i na putu prema Sloveniji.

“Migranti su Hrvatskom hodali u koloni, ponašali su kao izviđači i turisti. Vlasnici vikendica prenijeli su nam da su imali probleme u neposrednom kontaktu, a u jednu vikendicu su  provalili i u njoj boravili”,  citiraju austrijanci Maxportal, navodeći da to više nije izolirani slučaj nego česta pojava.

Prenose i izjavu ravnatelj granične policije BiH Zorana Galića koji je zatražio  hitno zapošljavanje novih graničnih policajaca ili prebacivanja drugih policijskih službenika u tu policijsku agenciju kako bi mogli odgovoriti dramatičnom povećanju broja migranata u toj zemlji.

Spominje se i želja Hrvatske da što skorije uđe u šengenski vizni režim, a ova situacija s migrantima i učestali prelasci granice bez nadzora policije neće joj biti preporuka.

M.Marković/foto: Z. Lucić, maxportal

Komentari
Share Button