Bruna Esih potvrdila kandidaturu za Zagreb: Imam podršku glasača HDZ-a

ožujak 21, 2017 maxportal
Share Button

Bruna Esih je u utorak navačer potvrdila kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba. Uvjerena je da na svibanjskim izborima i ona kao kandidatkinja za gradonačelnicu i njezina nezavisna lista za Skupštinu imaju velike šanse.“Građani grada Zagreba godinama slušaju velika obećanja i ambiciozne programe koji su u srži samo popis lijepih želja ako iza njih ne stoji kandidat i ljudi koji to doista žele i znaju provesti – poručila je Bruna Esih koja se kandidirala za gradonačelnicu Zagreba.

Esih je kazala kako je svjesna činjenice da je u Sabor ušla s liste HDZ-a te je ‘zahvalna stranci na prilici’ koju joj je pružila.

“U Sabor sam ušla prije svega temeljem glasova mojih birača koji su znali prepoznati vrijednosti za koje se cijeloga života zalažem i koje komuniciram putem poruka moje izborne kampanje – izjavila je Esih.

Dodala je kako je svjesna da će biti odobravanja i kritiziranja te da ne misli “kako su prigovori na mjestu”.

“Uvijek stojim na istim stajalištima temeljem kojih sam i izabrana u Hrvatski sabor i za njih se mislim i dalje zalagati, i kao buduća zagrebačka gradonačelnica i moguća partnerica HDZ-u – rekla je Esih i dodala kako očekuje da će građani “znati prepoznati istinsku vjerodostojnost i dosljedno zastupanje politike suverenizma i borbe protiv sektaštva, klijentelizma te interesnih zaleđa”

Esih procjenjuje da na svibanjskim izborima i ona kao kandidatkinja za gradonačelnicu i njezina nezavisna lista imaju velike šanse.

“Uvjereni smo u izvrsne rezultate te u ulazak u drugi krug, gdje će se svakako otvoriti mogućnost i da postanem gradonačelnica. I ono što bi bilo manje od toga smatrala bih pobjedom, prvenstveno moralnom, jer je moj stav: pet minuta u srcu naroda vrijedi više nego sto godina uz postojeću političku elitu!”

O promjeni imena Trga Maršala Tita Bruna Esih kaže:

Neću ga potencirati, ali izbjegavati to pitanje sigurno neću. Ne varam birače i jasno im govorim što zastupam. Poštujem i one koji su, na različit način, uz to ime vezani, ali Trg maršala Tita mora se preimenovati, ako ništa drugo iz civilizacijskih razloga.

Bandić to ne može i ne želi, jer je za to imao gotovo dva desetljeća. Gospođa Švaljek izjavila je kako bi to pitanje riješila referendumom. Osim što na taj način vlastitu odgovornost prebacuje na građane, na pitanje novinarke kako bi ona osobno na referendumu glasala odgovorila je da njezin stav nije bitan. Itekako je bitan! Birači to imaju pravo znati, jer neke od njih to sigurno zanima.

S druge strane, o kojem se to nazivu ulice ili trga odlučivalo putem referenduma? Imenovanja su oduvijek bila izraz dominantnih vrijednosti političkih struktura koje su upravljale gradom u različitim povijesnim razdobljima. Gospođa Mrak Taritaš svoj je odgovor zamaskirala „važnijim pitanjima kojima se trebamo baviti“, kao da je to uopće upitno, a gospodin Prgomet je, kaže, u isčekivanju odluke Vladinog Povjerenstva koje bi ga riješilo očitih dilema.

M.M. /Foto:promoKomentari
Share Button