Dalija Orešković napala Brunu Esih! Zbog objave na Fejsu prozvala ju ustašicom

svibanj 8, 2019 maxportal
Share Button

Predsjednica Neovisnih za Hrvatsku, Bruna Esih na društvenim se mrežama osvrnula na obljetnicu ulaska partizana u Zagreb. Iako se taj dan službeno slavi kao Dan oslobođenja Grada Zagreba, zastupnica Esih na to ima drugačiji pogled.“Obljetnica pada Zagreba –  tragičan dan hrvatske povijesti ”, stoji u naslovu objave Brune Esih, a u nastavku objašnjava:

“Danas, 8. svibnja, obljetnica je ulaska Jugoslavenske armije u opustjeli Zagreb. Događaj je to koji simbolizira pokolje i pljačku, a jugoslavensku okupaciju Hrvatske obilježilo je skidanje hrvatske i podizanje jugoslavenske zastave; zabrana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i obnova Jugoslavenske akademije; dokidanje studija hrvatskog jezika umjesto kojega se na Sveučilištu studira ‘narodni jezik’.

Društvo književnika Hrvatske stupa na mjesto dotadašnjega Društva hrvatskih književnika, a umjesto ‘Lijepe naše’, na radiju se izvodi ‘Uz Tita i Staljina, dva junačka sina..’. Ta okupacija dokinuta je krvlju tek u Domovinskom ratu, kad su Hrvati pokazali da se Hrvatsku može osloboditi samo pod hrvatskom zastavom, ni pod kojom drugom – napisala je Bruna Esih.

Ubrzo potom na Facebooku joj je stigao odgovor od predsjednice Starta Dalije Orešković.

”Bruna Esih otvoreno i ponosno nosi svoje ustaštvo, nakon isticanja zastave s prvim bijelim poljem sada je slom zločinačke NDH za nju tragičan dan hrvatske povijesti. Sramotno”, objavila je Orešković.

M. Marković/Foto:FaH

 

Komentari
Share Button