DORH progoni Luku Modrića, a zamjenik ravnatelja Uskoka optužen za krivokletstvo

20 lipnja, 2017 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Maxportal je u posjedu video priloga sa Županijskog suda u Zagrebu koji nedvojbeno dokazuju krivokletstvo zamjenika ravnatelja USKOK-a i sudskih vještaka u tzv. slučaju „HPB Bankomat“ koji se već osmu godinu vodi pred Županijskim sudom u Zagrebu.



Naime, radi se o više kaznenih djela počinjenih od strane zamjenice ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić i zamjenika ravnatelja USKOK-a Saše Manojlovića koji su godinama sakrivali dokumentaciju iz spisa istrage u predmetu tzv. „HPB Bankomat“, a zbog čega su iste prijavljene Ministarstvu pravosuđa, te je zatraženo i provođenje inspekcijskih nadzora nad radom Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

DORH-u treba veliki slučaj

DORH je kazneno prijavio Luku Modrića optuživši ga za lažno svjedočenje na suđenju Zdravku Mamiću. Dovedeni u položaj gubitnika očito im treba veliki sudski proces kako bi zamaglili vlastitu nemoć i nesposobnost pa su se dohvatili Modrića – trostrukog prvaka Europe i miljenika nacije.

Ako DORH-u i Uskoku treba veliki sudski proces ne trebaju ići iz vlastite zgrade. Bajić je u sobi do Cvitana, a tu i neki njegovi suradnici koje je, umjesto sudskog progona, unaprijedio na više položaje.

U video prilozima koji su prikazani u emisiji „Markov trg“ kronološki su prikazani iskazi zamjenika ravnatelja USKOK-a Saše Manojlovića koji je dana 04.02.2015. pred sudskim vijećem Županijskog suda u Zagrebu  neistinito iskazao kako je USKOK dokumentaciju iz istrage u predmetu tzv. „HPB Bankomat“ u cijelosti dostavio Sudu, da bi isti zamjenik ravnatelja USKOK-a Saša Manojlović dana 13.01.2016., dakle 10 mjeseci kasnije, istom sudskom vijeću Županijskog suda u Zagrebu dostavio dokumentaciju iz istražnog spisa koju je USKOK godinama, još od kolovoza 2010.. sakrivao i od Suda i od optuženih u predmetu tzv. „HPB Bankomat“.  

Na raspravama Županijskog suda u Zagrebu razotkriven je i čitav niz drugih nezakonitih radnji USKOK-a i DORH-a koje su prijavljene Ministarstvu pravosuđa, a prema informacijama kojim Maxportal raspolaže podnijete su i kaznene prijave protiv odgovornih osoba DORH-a i USKOK-a te sudskih vještaka u kojem su kao predloženi svjedoci gotovo svi vodeći hrvatski odvjetnici  koji su zastupali ili još uvijek zastupaju optužene u predmetu „HPB Bankomat“, te sudsko vijeće Županijskog suda u Zagrebu pred kojim su razotkrivene nezakonite radnje USKOK-a i sudskih vještaka.

Pogledajte video priloge sa Županijskog suda u Zagrebu i komentar pravnog eksperta odvjetnika Veljka Miljevića vezano uz sakrivanje dokumentacije od strane USKOK-a i lažno iskazivanje zamjenika ravnatelja USKOK-a Saše Manojlovića u predmetu tzv. „HPB Bankomat“.

Veljko Miljević  – SRAMOTA NA SUDU  HPB BANKOMAT je postao noćna mora DORH-a i USKOK-a

LAŽNO SVJEDOČENJE VEDRANA DUVNJAKA PRED ŽUPANIJSKIM SUDOM U ZAGREBU BEZ IKAKVIH SANKCIJA OD STRANE SUDA I USKOK-a!

Maxportal raspolaže i sa čitavim nizom drugih slučajeva lažnih iskazivanja svjedoka pred Županijskim sudom u Zagrebu u predmetu tzv. „HPB Bankomat“ po kojima USKOK nije reagirao, već naprotiv, pokušao je zaštititi prijavljene kriminalne radnje. Jedan od najpoznatijih slučajeva je svjedočenje bivšeg predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju i zamjenika predsjednika Nadzornog odbora Hrvatske poštanske banke Vedrana Duvnjaka koji je pred Županijskim sudom u Zagrebu u više navrata lažno iskazivao što je evidentirano i video zapisima, te zapisnicima sa održanih rasprava Županijskog suda u Zagrebu. I ne samo lažno iskazivao, već  i izgubio pamćenje.

O lažnom iskazivanju Vedrana Duvnjaka pred Sudom svoj komentar dao je i pravni ekspert odvjetnik Veljko Miljević

Evo pogledajte video prilog sa svjedočenja Vedrana Duvnjaka pred Županijskim sudom u Zagrebu vezano uz nezaprimanje sudske pošte od strane Hrvatskog fonda za privatizaciju, te video prilog o gubitku sjećanja od strane Vedrana Duvnjaka.

Video prilog: Vedran Duvnjak svjedoči o nezaprimanju sudske pošte od strane HFP-a

 

Video prilog:  „Ne sjećam se“

 

USKOKOV VJEŠTAK VLADIMIR KRKLEC PRIKAZAO NEPOSTOJEĆI DUG TVRTKE FANTAZIJA PO UGOVORU O ESKONTU MJENICA!

Sudski vještak Vladimir Krklec u izrađenom vještvu neistinito je prikazao dug tvrtke Fantazija d.o.o. prema HPB-u po ugovoru o eskontu mjenica na dan 01.veljače 2010.g. u iznosu od 1.516.000,00 kn, iako se u sudskom spisu USKOK-a nalazi potvrda HPB-a izdana na dan 31.12.2009.g. iz koje proizlazi kako tvrtka Fantazija d.o.o. nema nikakvih obveza prema HPB-u po ugovorima o eskontu mjenica.

 

Maxportal će u slijedećih nekoliko mjeseci svakodnevno objavljivati i pred hrvatskom javnošću razotkrivati institucionalni kriminal na svim razinama. U serijalu koji nastavljamo  biti će objavljeno više od 300 video priloga, audio-zapisa i drugih službenih dokumenata iz slučaja tzv. „HPB Bankomat“ u kojem su razotkrivene brojne kriminalne radnje Državnog odvjetništva, USKOK-a, sudskih vještaka i ostalih aktera koje su prijavljene Ministarstvu pravosuđa Republike Hrvatske, te ostalin nadležnim tijelima i institucijama.

Krivotvorenja službenih isprava, sakrivanje službene dokumentacije iz spisa istrage, plaćanje sudskih vještaka po 11 puta većim cijenama od propisanih, samo su neke od više desetaka razotkrivenih i prijavljenih nezakonitosti počinjenih pri obnašanju službene dužnosti od strane bivšeg glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, bivše zamjenice ravnatelja USKOK-a i sadašnje županijske državne odvjetnice u Zagrebu Sani Ljubičić,  bivšeg ravnatelja USKOK-a i sadašnjeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, zamjenika glavnog državnog odvjetnika Borisa Koketija, zamjenice županijske državne odvjetnice u Zagrebu Sunčice Blažević, bivše županijske državne odvjetnice u Zagrebu Željke Pokupec i dr.

Video i audio zapisi, te brojni dokumenti koje će Maxportal u narednim mjesecima svakodnevno objavljivati, stravična je slika stanja u hrvatskom pravosuđu čiji krakovi kriminalne hobotnice sežu od Državnog odvjetništva, USKOK-a, pa sve do najviših tijela sudbene vlasti u Republici Hrvatskoj.

Prema dostupnim informacijama, cijeli slučaj tzv. „HPB Bankomat“ prijavljen je i nadležnim europskim instancama, a kako saznajemo u tijeku je  i izrada dokumentarnog ffilma čija će promocija biti uskoro.

Paralelno sa trzv. slučajem  „HPB Bankomat, Maxportal će obrađivati i javno objavljivati i brojne druge dokumentirane priloge o kriminalu u tijelima državne uprave, tvrtkama u vlasništvu države, odvjetništvu, bankarskom sektoru i političkim elitama, te njihovoj međusobnoj sprezi koja je pod pokroviteljstvom i zaštitiom neučinkovitog i korumpiranog  pravnog sustava isisala milijarde EUR-a državnog novca, te otuđila državnu imovinu  kroz nezakonite i netransparentne privatizacije izvršene po kriminalnim modelima koje uređena pravna društva i razvijena gospodarstva ne poznaju.

D. Lukić/foto:arhiv/FaH


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->