Drska pljačka bake Paule: “Kriva sam, trebala sam bolje sakriti novac”

travanj 22, 2018 maxportal
Share Button

Nakon masovnih brutalnih pljački starijih osoba koje su tijekom posljednja dva tjedna u Zagrebu na prijevaru ostale bez ogromne količine novca, neke od žrtava progovorile su o svom teškom iskustvu.Jedna od njih je i 82-godišnja umirovljenica Paula kojoj su dvije osobe u njezinu domu ukrale sav novac od prodaje vikendice.

Policija je ove srijede izvijestila o teškoj prijevari u Novom Zagrebu. Dan ranije oko 13 sati u Ulici Kontese Nere, 82-godišnjakinja je dvojici nepoznatih muškaraca, koji su joj se lažno predstavili, predala nekoliko stotina tisuća kuna. Ta bakica je gospođa Paula iz zagrebačkog naselja Botinca, a svoje potresno iskustvo ispričala je za Jutarnji list.

Novac držala na stolu

Sve je počelo tako što je primila telefonski poziv. S druge strane slušalice bila je žena koja joj je rekla da zove iz policije te da su pronašli njezin novac, ukraden prije dvije godine i da će ga donijeti dvije osobe. Upravo to se i dogodilo.

Kuverta u kojoj se nalazilo oko 20.000 eura od prodaje vikendice stajala je, kako kaže, na stolu. Baka Paula sada zna da je keš trebala bolje sakriti. Kada su prevaranti posegnuli za novcem, hrvala se s njima, no gurnuli su je i pobjegli s vozačem koji je lopove čekao u autu iza ugla. Žrtva sličnih prijevara bila je i ranije, ali ih se ne sjeća baš najbolje.

Zločina nad starijima sve je više

Broj ovakvih zločina u stalnom je porastu, a policija neprestano upozoravastarije građane da ne nasjedaju te nepoznate osobe ne puštaju u svoj dom. Prevaranti se često predstavljaju kao bankari, policajci, maseri pa čak i djelatnici komunalnih službi.

Podsjetimo, protekla dva tjedna u Zagrebu dogodilo se čak desetak slučajeva prijevara i pljački starijih osoba. Osim raznih prevaranata, lažnih policijskih i bankarskih službenika koji su starcima otuđili na stotine tisuća kuna ušteđevine i novca od imovine, starije žene našle su se i na meti bezobzirnih lopova koji su im usred bijela dana u središtu grada s vrata trgali zlatne ogrlice i otimali torbe.

Megy M. /foto:promo

Komentari
Share Button