Kategorije Vijesti

Franjo Varga: Čudne su greške MUP-a u slučaju Milijana Brkića

Širi dalje

FRANJO VARGA: “Prema optužnici broj Milijana Brkića  od Curića sam dobio u listopadu 2017. kako bi sačinio komunikaciju. A sad navode da sam na poticaj Milijana pratio njegovu suprugu od 2015. godine.



Reakcije stižu sa svih strana već dan nakon što je objaviljeno da je zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić ispitan na policiji kao osumnjičenik.

Kakva će biti sudbina Milijana Brkića  policija još ne otkriva. U izjavama je oprezan je i ravnatelj policije Nikola Milina.

“Mogu reći da policija postupa po službenoj dužnosti, razmjenjuje sve informacije s odvjetništvom i kao u svim drugim krim istraživanjima, policija prikuplja obavijesti od građana, ispituje u svojstvu osumnjičenika. A on ima status osumnjičenika? Kriminalističko istraživanje se nastavlja. Mogu vam reći da su izvidi tajni”, kazao je Milina.

Dok Milijan Brkić poručuje kako je sve to cirkus i da je sramotno u što su pojedinci pretvorili institucije, premijer Andrej Plenković otkriva kako mu o svemu ovome Milijan Brkić nije ništa rekao.

“U ovom trenutku nemam nikakvih dodatnih saznanja. Ne želim komentirati nešto o čemu nemam dovoljno saznanja.”

Na početku afere SMS, sam premijer Plenković kazao je kako mu se cijela afera ne sviđa. Iako najnoviji krak te afere prokazuje i Brkića, Plenković smatra kako to HDZ-u uoči izbora za Europski parlament neće štetiti.

Ipak, spominjanje Brkića kao osumnjičenika kod političkog i glavnog tajnika HDZ-a Lovre Kuščevića izaziva zabrinutost.

“Naravno da hrvatskoj demokratskoj zajednici nije drago da bilo koji član stranke ima bilo kakve veze i istrage i afere i tako dalje, ali zaista pustimo da policija i DORHnaprave svoj posao bez ikakvog pritiska sa strane politike.”

U slučaju Milijana Brkića prošli tjedan u Osijeku je ispitan je i Franjo Varga  Bio je bez odvjetnika pa se branio šutnjom. Za RTL o najnovijim optužbama kratko je poručio:

“Prema optužnici broj Milijana Brkića zaprimio sam u listopadu 2017. od Curića kako bi sačinio komunikaciju. Sad ispada da sam na poticaj Milijana pratio od 2015. Kako je sud mogao potvrditi one navode, a sad voditi istragu u drugim pretpostavkama. Jedno isključuje drugo.”

Vargin odvjetnik Mario Poljak se pita je li u ovom slučaju ponovno u pravosudnom postupku pritisak politike. Čeka se idući potez policije.

Vargi je, objavio je RTL,  ponuđen i status svjedoka pokajnika, ali to je njegovu odvjetniku čudno zbog svega što se događa. “Taj status nije prihvatio i neće ga prihvatiti”, kazao je Poljak..

M.Marković/Foto:Facebook

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Milanović će potpisati produljenje mandata šefu tajne službe

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas rješenje prema kojem Daniel Markić ostaje na…

34 minute prije

Nakon prijetnji otakazana Dinamova noć u Imotskom: “Takvu mržnju nisam doživio u 32 godine!”

Vlasnik restoran u kojem se trebala održati Dinamova Plava noć u Imotskom otkazao je nakon…

2 sata prije

Vučemilović: “Uz Peđu Grbina će ostati samo Pavliček i Grmoja”

Nakon što ju je šef stranke  Marijan Pavliček proglasio "žetonom godine" oglasila Vesna Vučemilović koja…

3 sata prije