VIDEO: Krš i lom na Trešnjevci, Torcida je napala Boyse – 25 uhićenih

travanj 14, 2019 maxportal
Share Button

Na zagrebačkoj je Trešnjevci oko 15 sati došlo do masovne tučnjave. Prema prvim izjavama svjedoka gomila mlađih muškaraca potukla se ispred obližnjeg kafića, navodno su letjele stolice i stolovi, a u jednome je trenutku zapaljena i baklja.Prve neslužbene informacije govore o dvjema sukobljenim stranama. Jedna se skupina sastojala od maskiranih mlađih muškaraca koji su napali drugu skupinu u obližnjem kafiću na Trešnjevačkome placu.

Potukli su se Torcida i Bad Blue Boysi. Navijači Hajduka su stigli na gostovanje u Zagreb jer njihov klub od 19 sati igra u Kranjčevićevoj ulici protiv Lokomotive.

Mladići zakamuflirani kapuljačama i šalovima zasuli su terasu stolovima i stolicama, dok se druga skupina ‘zabarikadirala’ u prostoru lokala. U jednom je trenutku zapaljena baklja. Terasa kafića u potpunosti je devastirana, a iz PU zagrebačke javljaju da je postupanje u tijeku te da će više informacija biti kasnije. Zasad nije poznato ima li ozlijeđenih.

Iako su prve informacije govorile da su Boysi pripremili napad, kako neslužbeno doznajemo, u kafiću su bili Bad Blue Boysi koji su išli na utakmicu Futsal Dinama, a ne Torcida, kako smo objavili ranije.

Oko 15 sati na ulici je stalo nekoliko kombija iz kojih je izašla Torcida i dogodio se okršaj.

Policija je brzo reagirala i uhitila članove obje navijačke skupine. Ukupno 20 torcidaša i petoricu Bad Blue Boysa.

PU zagrebačka se na svojim je službenim stranicama očitovala o slučaju:

“Danas, od 15.15 sati u kratkom vremenu na 192 policija je zaprimila više poziva građana koji su dojavljivali informacije o tučnjavi dviju suparničkih grupa navijača na području Trešnjevke, a ujedno i o paljenju baklji te uništavanju inventara ugostiteljskog objekta.

Odmah po tim dojavama, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke postupali su na mjestu događaja i do ovog trenutka priveli ukupno 25 osoba. Od toga je 20 osoba iz gostujućeg navijačkog kluba i 5 iz domaćeg navijačkog kluba.

Utvrđuju se okolnosti ovog događaja, a policijski su službenici na mjestu događaja te i dalje postupaju.”

R.I./Foto:press

 

Komentari
Share Button