General Petar Stipetić, kojem se u Oluji predao srpski korpus, doživio moždani udar

siječanj 23, 2018 maxportal
Share Button

Bivši načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske, 81-godišnji general Petar Stipetić, tijekom proteklog vikenda pretrpio je moždani udar i na liječenju je u KBC-u Zagreb.Zasad je još uvijek na liječenju u jedinici intenzivne skrbi.

Kod Stipetića se radilo o tzv. ishemijskom moždanom udaru izazvanom začepljenjem krvne žile. Zbog toga su morali intervenirati intervencijski neuroradiolozi na KBC-u Zagreb kako bi uklonili krvni ugrušak.

Nakon uspješnog zahvata, kažu liječnici, Stipetić je bio stabilan, ali se u utorak pojavio problem s plućima odnosno vjerojatno se radi o upali pluća pa je i dalje smješten na intenzivnoj skrbi KBC-a dok se ne riješi taj zdravstveni problem.

U KBC-u Zagreb posjetio ga je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u pratnji savjetnika načelnika Glavnog stožera OS RH za zdravstvo brigadnog generala Borisa Zdilara, objavilo je Ministarstvo obrane na svojim stranicama.

General Petar Stipetić u povijest će ući kao hrvatski general kojemu se 8. kolovoza 1995. predao srpski korpus čime su glavne operacije u Oluji.

Foto:Svebor Lubura/morh

Komentari
Share Button