HDZ-ovci likuju: Mostov ministar priznao da je lagao pa se ispričao

srpanj 13, 2017 maxportal
Share Button
Saborski klub HDZ-a sazvao je konferenciju za medije o ulozi Zdravka Marića u krizi Agrokora i namjeri oporbe da osnuje istražno povjerenstvo.
Kažu da se Most treba ispričati cjelokupnoj javnosti nakon što je objavljena snimka dokazala da je Slaven Dobrović lagao
Branko Bačić pitao je hoće li Slaven Dobrović snositi političku odgovornost nakon objave tonskog zapisa.“Njegova izjava da je Marić utjecao na članove Nadzornog odbora HBOR-a da odobre kredit tvrtkama u Agrokorovom koncernu imala je namjeru da se diskreditira ministra financija, potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić i premijera Andreja Plenkovića”, kazao je.

‘Most i njegov predsjednik ne prežu od grubih objeda kako bi pridobili političke poene. Nama je drago da cijela javnost može posvjedočiti da je ministar financija bio u pravu’, istaknuo je.

Nije bitna isprika Dobrovića Mariću, Most se, smatra, mora ispričati cjelokupnoj javnosti. ‘Nažalost se u tu igru dao uplesti predsjednik SDP-a’, naglasio je.

Ako se traženje osnivanja istražnog povjerenstva temelji na lažima da je Marić pokušavao nagovoriti članove NO-a i nakon što su rasvijetljene okolnosti, stečeni su uvjeti da nema više razloga za osnivanjem tog povjerenstva, kazao je Bačić.
Poručio je da daju DORH-u da obavi svoj posao u Agrokoru, pa tek onda krenu u osnivanje istražnog povjerenstva koje bi, ako nema kaznene, utvrdilo političku odgovornost aktera.

‘Očekujem i vjerujem da cjelokupna hrvatska javnost dijeli naše mišljenje da nakon što se traženje osnivanja istražnog povjerenstva za Agrokor temeljilo na lažima kako je Marić pokušao odobriti kredit na način da je nagovarao članove NO-a i učinio teško kazneno djelo, nakon što su rasvijetljene te okolnosti, mislim da su stečeni uvjeti da nema razloga za osnivanje istražnog povjerenstva. Smatram da pojedini političari, koji su omotani politikantstvom, ne mogu odlučivati o sudbinama 40 tisuća ljudi u okviru koncerna Agrokor’, rekao je Bačić.

Josip Borić naglasio je da HDZ govori argumentima, što dokazuje i danas objavljena snimka. Svjestan je, kaže, da ‘dok istina obuje cipele, laž je proputovala pola svijeta’.

Bačić je dodao da je pokušaj osnivanja povjerenstva bio utemeljen na pretpostavci da je Marić utjecao na odobrenje kredita. ‘Sada smo utvrdili da to nije točno. Utvrdilo se da se izuzeo iz rasprave, pa idu korak dalje, pa im je još uvijek Marić kriv jer je kao prije sjednice utjecao na članove NO-a. Prema tome, ako ovo nije dokaz da na sjednici NO-a on nije utjecao ni na koga, onda ne znam što bi trebao biti dokaz’, poručio je.

Dodao je da svaki član NO-a ima svoj integritet i svoju glavu i onda ga nitko ne može uvjeriti u suprotno. ‘Nakon ovoga svima mora biti jasno tko laže, a tko govori istinu’, poručio je Bačić.

Stav kluba HDZ-a je da se u ovo vrijeme vodi najteži istražni postupak u povijesti Hrvatske, a morat će se koristiti i usluge međunarodnih stručnjaka.

MP/foto:pxll

 Komentari
Share Button