HRVATI SE RUGAJU HTV: ‘Nema Vatrenih, nema Formule, nema signala, ima samo tv pretplata …’

srpanj 31, 2018 maxportal
Share Button

Bijesni su danas bili Hrvati nakon što je HRT,  gotovo dva sata, od 15 do 16:45,  prestao emitirati program. Većina je uvjerena da se tehnički kvarovi, kao što je nestanak struje, mogu lako popraviti, a oni glavni “kvarovi” na HRT-u su mnogo teži i bez ozbiljnih rezova ne mogu se otkloniti.IZ HRT-a su su obavijestili kako je do komplikacija došlo zbog tehničkih problema, a sve informativne emisije nakon 17 sati počinjale su isprikom.

“Hrvatska radiotelevizija se ispričava zbog nastalih problema. Naime, zbog poteškoća u napajanju električnom energijom došlo je do prekida emitiranja na sva četiri televizijska kanala. Sve službe HRT-a intenzivno rade na otklanjanju kvara”, objavili su s HRT-a.

Osim televizijskih programa i web stranica, u prekidu su bile i neke od telefonskih linija HRT-a  i komunikacija elektroničkom poštom.

Unatoč isprici HRT-a gledatelji su bili bijesni. Ismijavaju HRT,  koji ima oko tri tisuće zaposlenih, a u svakom smislu kaskaju za konkurencijom. Gledanošću pogotovo. Hvale se  uspjehom tijekom Svjetskog prvenstva, (ne misle da valjda da su oni za to zaslužni), a utakmice Vatrenih ionako su izgubili.

Evo nekih poruka HRT-u nakon današnjeg skandala:

 • Nema repke, nema formule, hnl-a i na kraju signala…nema vise pretplate za sve normalne ljude!!!
 • Netko isključio struju, već viđeno nedavno isto tako pred milijunskom publikom!?
 • Kakav amaterizam i šlamperaj. Pa postoji i pričuvni sistem kojeg se testira barem 2 puta mjesečno. A ova informacije je sramotama.
 • Kak bi bilo lijepo da NIKAD ne proradi. ali nema sanse da to traje dugo, jer se je srbija javila sa pravom analizom i proradit ce onda kad prva cetnicka emisija treba da pocme sa emitiranjem
 • Dabogda se nikad popravilo,, i nek ostane bez signala,,bar bi se hrvatsku olaksalo za puno uhljeba s velikim i jos vecim placama,,
 • A ja se bezveze penjao na tavan. Okrenuo antenu prema drugom odašiljaču i ništ. Spojio još jednu riblju kost i sad imam tristo mađarskih programa koje ne razumijem. Došao i htv
 • Jel zato plaćamo preplatu?Kod drugih televizija Nova,Rtl bez preplate nema kvarova, ukinite preplatu
 • Jedino me plačanje računa podsjeti na HTV, inače da nema njihovog programa godinu dana ne bi ni primjetio.
 • Možda prosvjeduju jer nam pretplata mala 😀
 • Ja mislim da bi pretplatu trebalo dignuti sa 80 na 250kn pa da kupe novu opremu
 • Očekujem umjesto isprike manju tv pretplatu jer i bez ovoga prekida ne zaslužujete svojim radom i znanjem jedno veliko NIŠTA.
 • A što se čudimo. HRT tehnički zaostaje već godinama, u regiji je bolja i siromašna RTS.  HRT ne proizvodi niti emitira HD program, za razliku od RTV SLo, RTS, Nove koja ga emitira preko internet providera. Ne sudjeluju u digitalnome radiju (DAB+) koji je lani preko Odašiljaća i veza d.o.o. prordrio i u RH (njih to ne zanima) ali ih zanima isplaćivati visoke plaće isluženim političkim kljusinama koje ništa ne rade a ima ih više od 3000. Da stvar bude gora, program proizvode vanjski suradnici na ugovor o djelu. Taj bastion prošlih vremena treba preustrojiti ali to ne žele niti HDZ niti SDP jer su njihovi isluženi kadrovi nagrađeni visokom plaćom bez rada na HRT-u. K. Bačić je predstavnik te strukture koja parazitira na našemu novcu, i sve to i dalje podstiče potrebu da se razmisli o ukidanju HRT-a. kao u Grčkoj javne nacionalne televizije. Dakle, ukinuti ih, sve zaposlenike poslati na burzu i onda osnovati novu preustrojenu javnu televiziju ali sa novim kadrovima i novim rukovodstvom izvan kruga sadašnjih djelatnika HRT-a. Mislim da je to jednini put. Nažalost.

M.Marković/foto: screenshot

 

Komentari
Share Button